Κορσική, ταξίδι στο γαλλικό νησί με την μοναδική κουλτούρα..

Η Κορσική, το νησί της Μεσογείου με τους περίπου 300.000 κατοίκους που έχει ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς με την Ιταλία και αποτελεί κομμάτι της Γαλλίας από το 1769, διατηρεί μια μοναδική ομορφιά, έχει την δική του μοναδική κουλτούρα και είναι πόλος έλξης τριών εκατομμυρίων τουριστών ετησίως.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το National Geographic περιελάμβανε την Κορσική στην λίστα με τα μέρη πρέπει να επισκεφθεί κανείς στη ζωή του.Οι πιο πολλοί έρχονται να απολαύσουν την άγρια ομορφιά των ακτών του νησιού και για να δουν τον τόπο γέννησης του Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

Το Calvi είναι η πιο ζωντανή και ακμάζουσα πόλη της Κορσικής, η οποία βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού.Είναι εδώ όπου το γαλλικό στιλ συναντά τον ιταλικό ήλιο, χαρίζοντας μοναδικές εικόνες και στιγμές χαλάρωσης για τους τουρίστες του..

Η χτισμένη από τους Γενοβέζους ακρόπολη συνδυάζει κατάλευκες παραλίες με άγρια βλάστηση και γρανιτένιους όγκους, με τη Μεσόγειο να χρυσίζει στο βάθος.Η φύση προσφέρει πολλές δραστηριότητες στους ταξιδιώτες που μπορούν να κάνουν ιππασία ή να εξορμήσουν με καραβάκι στις γύρω παραλίες.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το φρούριο του 13ου αιώνα Torra di Calvi, το οποίο αποτελεί ένα από τα επίσημα ιστορικά μνημεία της Γαλλίας. Με μοναδική θέα, ήσυχους πεζόδρομους και γραφικό λιμάνι το Calvi φαίνεται να έχει ξεπηδήσει από κάποιο παραμύθι. Τα μεσαιωνικά σοκάκια και η ακρόπολη που είναι σκαρφαλωμένη πάνω σε ένα βραχώδες ακρωτήρι εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη.


Πηγή / Copyright: lonelyplanet.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here