Κλασική αγγλική πίτα με ψάρι

Μια από τις πλέον παραδοσιακές, κλασικές και πολύ γευστικές συνταγές που έχει να μας προσφέρει η αγγλική κουζίνα είναι η πίτα με ψάρι. Αυτή είναι και η σημερινή μας επιλογή συνταγής για ένα πλούσιο, μοναδικό και πολύ γευστικό πιάτο.

Πάρτε λοιπόν χαρτί και στυλό και σημειώστε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής μας για πίτα με ψάρι και μην αργείτε να την δοκιμάσετε! Ακόμα και οι πιο δύσπιστοι θα ενθουσιαστούν με την γεύση της!

Υλικά για 4 άτομα:
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 2 καρότα
  • χυμό μισού λεμονιού
  • 4 αβγά
  • 4 φιλέτα πέρκας ή βακαλάου ή άλλου λευκού ψαριού
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζετε, πλένετε και κόβετε σε πολύ λεπτές λωρίδες τις πατάτες και τα καρότα. Μέσα σε κατσαρόλα αχνίζετε το ψάρι με το χυμό του λεμονιού, μέχρι να βγάλει όλα τα νερά του και να στεγνώσει για 15 λεπτά περίπου.

Σε ένα μπολ με ένα πιρούνι τεμαχίζετε το ψάρι, αναμιγνύετε τα αβγά, τις πατάτες, τα καρότα, το αλεύρι, ρίχνετε αλάτι πιπέρι και αδειάζετε σε ένα μικρό πυρέξ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε για 30 έως 45 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.


Πηγή / Copyright: bbcgoodfood.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here