Καλωσορίσατε στην Iquitos, την μεγαλύτερη πόλη χωρίς οδική πρόσβαση!

Η πόλη Iquitos είναι η πρωτεύουσα της περιφέρειας Loreto στα βορειοανατολικά του Περού, όχι μακριά από τα σύνορα με τον Ισημερινό, την Κολομβία και τη Βραζιλία και είναι χτισμένη στη λεκάνη του Αμαζονίου, στη συμβολή των ποταμών Nanay και Itaya.

Στο μυαλό πολλών ανθρώπων, το διάσημο τροπικό δάσος του Αμαζονίου συνδέεται πάντα με τη Βραζιλία. Αν και είναι αλήθεια ότι πάνω από το ήμισυ του Αμαζονίου είναι μέρος της Βραζιλίας, υπάρχουν μεγάλα τμήματα που ανήκουν στο Περού και ένα από αυτά είναι και η Iquitos!

Περίπου 370.000 κάτοικοι ζουν εδώ, αλλά όλο και περισσότεροι ξένοι και ταξιδιώτες έχουν αρχίσει να έρχονται για να απολαύσουν το ισημερινό κλίμα, τις εξωτικές και νόστιμες ντόπιες λιχουδιές και περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, μια επίσκεψη στη ζούγκλα..

Η πόλη είναι προσβάσιμη μόνο με πλοίο ή αεροπλάνο καθώς δεν υπάρχει οδικό δίκτυο με εξαίρεση ένα μικρό επαρχιακό δρόμο που οδηγεί μόνο σε μια κοντινή πόλη. Είναι μάλιστα η μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο χωρίς οδική πρόσβαση.!

Η πόλη είναι αρκετά απομονωμένη και έχει αναπτύξει τη δική της ιδιαίτερη κουλτούρα, πάντα συνυφασμένη με τη δραστηριότητα του Αμαζονίου. Η οικονομία της στηρίζεται φυσικά στον Αμαζόνιο, τόσο ως προς την παραγωγή πρώτων υλών όσο και σαν διοικητικό και εμπορικό κέντρο για ολόκληρη την περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της διαμονής σας, οι αυτόχθονες θα σας προτείνουν διάφορες δραστηριότητες: μπορείτε να κάνετε μια ωραία βόλτα στο τροπικό δάσος, να κάνετε μια νυχτερινή βόλτα για να δείτε τα αστέρια, να δοκιμάσετε νέες μεθόδους αλιείας ή να κατασκευάσετε βιοτεχνίες για διακόσμηση!


Πηγή / Copyright: peruhop.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here