Προγραμματίστηκε ιστορικό ραντεβού μεταξύ Kim Jong-un και Donald Trump!

Και ναι είναι γεγονός! Η ιστορική συνάντηση μεταξύ των ηγετών της Βόρειας Κορέας ,Kim Jong-un και του προέδρου της Αμερικής, Donald Trump ανακοινώθηκε και επίσημα και αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Μάιο!

Η ανακοίνωση για την ιστορική αυτή συνάντηση κορυφής των δύο ηγετών έγινε δια στόματος του σύμβουλου εθνικής ασφαλείας της προεδρίας της Νότιας Κορέας, Chung Eui-yong στα Αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης χτες το βράδυ.

Ο Chung όπως ήταν αναμενόμενο, δεν είπε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τόπο που θα τελεστεί αυτό το ραντεβού των ηγετών όσο και αν οι δημοσιογράφοι ρωτούσαν. Μισή ώρα περίπου μετά την ενημέρωση του Chung, το Γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου και συγκεκριμένα η Sarah Sanders, επιβεβαίωσε την συμμετοχή του Προέδρου Trump σε αυτή την συνάντηση, αναφέροντας ότι η τελική ημερομηνία δεν έχει οριστεί ακόμα.

Η δήλωση του Chung Eui μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Ο Kim Jong-un δεσμεύθηκε ότι η Βόρεια Κορέα θα απόσχει από οποιαδήποτε περαιτέρω δοκιμή πυρηνικού όπλου ή βαλλιστικού πυραύλου. Επιπλέον από πλευράς του δεσμεύεται να καταβάλλει προσπάθεια για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
Τόσο στη Σεούλ, όσο και στην Ουάσινγκτον επικρατεί αισιοδοξία για τη συνέχιση της διπλωματικής διαδικασίας με σκοπό να εξερευνηθεί η πιθανότητα ειρηνικής διευθέτησης της κρίσης που προκάλεσαν τα εξοπλιστικά προγράμματα.»

Με την σειρά της, η Sanders στην δική της ανακοίνωση ανέφερε:

«Ο Donald Trump εκτιμά από καρδιάς την Νότιο Κορέα και τον Πρόεδρο Moon. Αυτός είναι και ο λόγος που δέχτηκε την συνάντηση με τον Kim Jong. Περιμένουμε εναγωνίως να συζητήσουμε την αποπυρηνικοποίηση της Κορέας και μέχρι την συνάντηση τους, όλες οι αρμόζουσες πιέσεις σε αυτό το θέμα θα εξακολουθούν να γίνονται.»

Την ιστορική αυτή συνάντηση επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Πρόεδρος Trump μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter με ένα σχόλιο του.Μένει να δούμε την δυναμική των δύο Προέδρων σε αυτό το ραντεβού «τιτάνων» και το τι θα έχει ως αποτέλεσμα..


Πηγή / Copyright: dailymail.co.uk
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here