Ισπανία: συνελήφθη κτηνίατρος που έραβε στα στομάχια κουταβιών ηρωίνη!

Ο Andres Lopez Elorza είναι ο κτηνίατρος με καταγωγή από την Βενεζουέλα, ο οποίος συνελήφθη και εκδόθηκε στις αμερικανικές αρχές από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ισπανίας με την κατηγορία της διακίνησης ηρωίνης, μέσα στα στομάχια κουταβιών!

Ο κτηνίατρος την Δευτέρα το απόγευμα συνελήφθη στην Ισπανία και την Τρίτη το πρωί του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες από το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν για συνωμοσία με σκοπό την εισαγωγή και διακίνηση ηρωίνης στις ΗΠΑ.

Ο 38χρονος Elorza όπως ήταν φυσικό δήλωσε αθώος και πως δεν έχει καμία σχέση με τα πακέτα ηρωίνης που βρέθηκαν μέσα στα στομάχια από τα κουτάβια που βρισκόταν στην κατοχή του και μέσα στο ιατρείο του.

Αν επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες εναντίον του, ο κτηνίατρος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 10 χρόνια ως και την ισόβια κάθειρξη. Ο Ρίτσαρντ Ντόναχιου, ομοσπονδιακός εισαγγελέας της ανατολικής περιφέρειας της Νέας Υόρκης, σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, είπε μεταξύ άλλων:

“Τα σκυλιά είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Και, όπως πρόκειται να μάθει πολύ σύντομα ο κατηγορούμενος, εμείς είμαστε ο χειρότερος εχθρός του λαθρέμπορου ναρκωτικών!”

Ο κτηνίατρος δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο στόχαστρο της αστυνομίας.Είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε συνωμοσία με σκοπό την εισαγωγή ναρκωτικών στις ΗΠΑ και πριν από μια δεκαετία.Τότε σε έφοδο της αστυνομίας σε πόλη της Κολομβίας, είχαν βρεθεί 10 σκυλιά που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για μεταφορά ναρκωτικών και τα οποία σώθηκαν.

Τα κουτάβια, κυρίως καθαρόαιμα, χρησιμοποιούνταν σαν «μουλάρια», κατά την ορολογία των διακινητών ναρκωτικών: τους άνοιγαν τις κοιλιές, έραβαν μέσα στα στομάχια τους τα πακέτα με τα ναρκωτικά, έκλειναν τις τομές με ράμματα. Κατόπιν, τα σκυλιά όδευαν προς εξαγωγή στις ΗΠΑ, καθώς οι διακινητές βασίζονταν στο ότι, επειδή επρόκειτο για ζώα ράτσας, θα πέρναγαν με άνεση από τα τελωνεία!


Πηγή / Copyright: dailymail.co.uk
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here