Ινδονησία: συντριβή αεροσκάφους με 189 επιβαίνοντες

Στην Ινδονησία και συγκεκριμένα στο νησί της Σουμάτρα, σημειώθηκε στις 6:30 π.μ σήμερα το πρωί, συντριβή αεροσκάφους με 189 επιβαίνοντες λίγο μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο Depati Amir με προορισμό την πόλη Pangkal Pinang.

Το αεροσκάφος άνηκε στην Lion Air και όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι της εταιρίας πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο Boeing 737 MAX 8. Το εν λόγω αεροσκάφος μετέφερε 181 επιβάτες μεταξύ των οποίων 2 παιδιά και ένα βρέφος και 8 μέλη του πληρώματος.

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους το πιλοτήριο του Boeing 737 έχασε την επαφή με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας γύρω στις 6.30 π.μ., 13 λεπτά μετά την απογείωση του. Όπως δήλωσε ο Sindu Rahayu, Γενικός Διευθυντής της Πολιτικής Αεροπορίας του Υπουργείου Μεταφορών, ο πιλότος προτού δώσε τελευταία φορά αναφορά είχε ζητήσει να επιστρέψει στην βάση.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες το αεροσκάφος συνετρίβη σε ινδονησιακά χωρικά ύδατα και δύτες προσπαθούν να εντοπίσουν τα συντρίμμια του ή έστω να συλλέξουν πληροφορίες. Το ατύχημα είναι το πρώτο που έχει συμβεί και περιλαμβάνει το ευρέως διατιθέμενο Boeing 737 MAX, ενώ το συγκεκριμένο αεροπλάνο είχε τεθεί σε λειτουργία μόλις τον Αύγουστο.

Συγγενείς και φίλοι των αγνοουμένων έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς στο αεροδρόμιο Depati Amir περιμένοντας ένα νέο σχετικά με την πορεία των ερευνών.


Πηγή / Copyright: telegraph.co.uk
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here