Θυροειδής: ποια η σχέση του με την κούραση και την ατονία σας;

Ο θυροειδής αν και δεν είναι το πρώτο πράγμα που εξετάζουμε, όταν παρατηρούμε κάτι στον οργανισμό μας, δεν είναι λίγες οι φορές που εκεί καταλήγουμε.Αυτός είναι συχνό πρόβλημα στις γυναίκες, ειδικότερα άνω των 35 ετών, καθώς έχουν 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα στη λειτουργία του αδένα, απ’ ότι οι άντρες.

Ο θυροειδής είναι ουσιαστικά ο αδένας ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη ρύθμιση, μεταξύ άλλων, της θερμοκρασίας του σώματος, του μεταβολισμού και των χτύπων της καρδιάς μας. Γιαυτό και υπάρχει άμεση σχέση του με διάφορα συμπτώματα όπως η κούραση και η ατονία που μπορεί να νιώθουμε.

Τόσο ο υπέρ όσο και ο υποθυρεοειδισμός μπορούν να συσχετιστούν με το αίσθημα κόπωσης. Η κούραση και η ατονία, είναι το πιο συχνό σύμπτωμα που συναντάται στον υποθυρεοειδισμό και μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολία εκτέλεσης  των καθημερινών δραστηριοτήτων.

Ο ασθενής μπορεί να αναπτύξει μια γενικευμένη επιβράδυνση, αλλαγές στην απόδοσή του κατά την άσκηση, στις συνήθειες του εντέρου (δυσκοιλιότητα) αλλά και τη ψυχολογική του διάθεση.

Αντίθετα από τον υποθυρεοειδισμό, η κόπωση που σχετίζεται με τον υπερθυρεοειδισμό αναπτύσσεται πιο γρήγορα και συχνά συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα και σημεία της υπερεπάρκειας θυρεοειδικών ορμονών, λόγω της αυξημένης ευαισθησίας των ιστών.

Στον υπερθυρεοειδισμό, οι αλλαγές στην καρδιαγγειακή λειτουργία είναι ανάμεσα στις πιο εμφανείς εκδηλώσεις. Η ταχυκαρδία αποτελεί το κυρίαρχο σημείο ακόμα και στην ηρεμία. Επιπλέον, η κόπωση στον υπερθυρεοειδισμό, συνοδεύεται από εγγύς μυϊκή αδυναμία, απώλεια βάρους, νευρικότητα, συναισθηματική αστάθεια, υπερκινησία και αυξημένο μεταβολικό ρυθμό.


Πηγή / Copyright: health.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here