Η πρωταθλήτρια της γυμναστικής με σύνδρομο Down που έγινε και μοντέλο.

Η πρωταθλήτρια της γυμναστικής με σύνδρομο Down, είναι η 25χρονη Chelsea Werner. Η Chelsea γεννήθηκε με το σύνδρομο αυτό όμως στην πορεία της ζωής της αποφάσισε να μην το αφήσει να γίνει εμπόδιο στα όνειρά της..

Η Chelsea έκανε το όνειρο της πραγματικότητα και ασχολείται με τον αθλητισμό όπου και διαπρέπει με την ευλυγισία και τη σωματική της δύναμη! Όπως τα περισσότερα παιδιά με σύνδρομο Down, έτσι και η Chelsea , χαρακτηρίστηκε με υποτονία, έχει δηλαδή μειωμένη μυική δύναμη λόγω αδύναμου μυικού τόνου, γεγονός που επηρεάζει την κίνηση της.

Όταν ήταν τεσσάρων άρχισε να γυμνάζεται, παρά το γεγονός ότι οι γιατροί είχαν πει στους γονείς της ότι λόγω του συνδρόμου όσο θα μεγάλωνε η κατάστασή της θα επιδεινωνόταν. Η αρχή ήταν πολύ δύσκολη τόσο για την Chelsea όσο και για την προπονήτριά της, η οποία δεν είχε ασχοληθεί στο παρελθόν ποτέ ξανά με αντίστοιχη περίπτωση.

Σε δήλωση της, η προπονήτριά της είχε πει:

“Στην αρχή φοβήθηκα. Δεν μπορούσα να την καταλάβω. Δεν ήξερα αν με καταλάβαινε. Κάθε φορά που δουλεύαμε μια άσκηση, ήθελε να κάτσει κάτω ή παραπονιόταν ότι την πονούσε το στομάχι της και πήγαινε να κρυφτεί στις τουαλέτες. Ήταν πολύ ενθουσιασμένη αλλά σωματικά δεν μπορούσε να καταφέρει πολλά. Δυσκολευόταν ακόμη και να περπατήσει πάνω στη δοκό. Σιγά σιγά της έδωσα να καταλάβει ότι αν πραγματικά η γυμναστική είναι αυτό που θέλει να κάνει, τότε πρέπει να δουλέψει σκληρά για να πάρει μετάλλιο».

Τότε η Chelsea άρχισε να προπονείται σκληρά και οι κόποι της άρχισαν να αποδίδουν καρπούς. Κέρδισε τέσσερα μετάλλια στα Special Olympics και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για άτομα με σύνδρομο Down.

Εκτός όμως, από την καριέρα της στη γυμναστική, η Chelsea είναι και μοντέλο. Περπάτησε στην πασαρέλα σε εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες!

«Η Chelsea είναι ένα παράδειγμα του πόσο σημαντικό είναι να δίνεις την ευκαιρία σε όλους να κάνουν αυτό που μπορούν και να κυνηγήσουν το όνειρό τους» είπε η μητέρα της, Lisa.


Πηγή / Copyright: Hashtagnews.gr
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here