Η εξομολόγηση μαθήτριας που εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος.

Η Linda Wenzel,μαθήτρια από τη Σαξονία, ήταν 15 ετών όταν εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος ακολουθώντας τον σύντροφο της στο Ιράκ. Η Γερμανίδα μαθήτρια, συνελήφθη στην Μοσούλη και από τότε βρίσκεται φυλακισμένη..

Βρίσκεται σε φυλακή της Βαγδάτης και βρίσκεται αντιμέτωπη με φυλακή ή εκτέλεση.Φέρεται να εργάστηκε μαζί με άλλες νεαρές κοπέλες που ασπάστηκαν το Ισλαμικό κράτος και τον τότε σύντροφο της, για ταξιαρχία που μαστίγωνε γυναίκες αν δεν φορούσαν τα σωστά ρούχα!

Στην πρώτη συνάντηση με τη μητέρα της από τότε που έφυγε από την Ευρώπη για τη Μέση Ανατολή, η Linda είπε ότι κατέστρεψε τη ζωή της με την ηλίθια ιδέα της να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Η 48χρονη μητέρα της Katharina Wenzel πήγε στην πρωτεύουσα του Ιράκ μαζί με την άλλη κόρη της Miriam. Επισκέφθηκαν τη Linda που σήμερα είναι 17 ετών. Το γερμανικό δημόσιο κανάλι Das Erste μετέδωσε ένα συγκλονιστικό βίντεο από τη συνάντηση μητέρας και κόρης.

Η Linda είχε ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό της όταν είδε τη μητέρα της. «Δεν ξέρω πως μου ήρθε αυτή η ηλίθια ιδέα να πάω στο Ισλαμικό Κράτος. Κατέστρεψα τη ζωή μου».Η στιγμή της επανασύνδεσης φάνηκε αρχικά διστακτική. Κοιτάζονταν ασταμάτητα για πάνω από 5 δευτερόλεπτα πριν τελικά αγκαλιαστούν.

Αρνήθηκε ότι αγωνίστηκε για το Ισλαμικό Κράτος. Μετά τον θάνατο του τζιχαντιστή συζύγου της, ενός Τσετσένου από την Αυστρία, έμενε σε διάφορα αρχηγεία γυναικών. Αλλά δεν είχε βγει από το σπίτι.

Η οικογένεια της μαζί με πληθώρα δικηγόρων προσπαθούν να κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να αθωωθεί η κόρη τους ή να συνεχίσει την ποινή της σε γερμανικές φυλακές, γεγονός ιδιαίτερα δύσκολο λόγω της φύσης των κατηγοριών που την βαραίνουν..


Πηγή / Copyright: Hashtagnews.gr
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here