Ζώδια: Τα ψυχολογικά κάθε ζωδίου και πώς τα ξεπερνούν

Δεν μπορεί πάντα να είμαστε στα πάνω μας..! Δεν μας βοηθά και η εποχή.Τα ζώδια έχουν τον δικό τους τρόπο να είναι στις…μαύρες τους. Να λοιπόν πώς τις βιώνει και πώς τις ξεπερνά, με ή χωρίς τη βοήθεια των άλλων κάθε ζώδιο.

ΚΡΙΟΣ:
Δεν βλέπεις συχνά τον Κριό στα κάτω του, εκτός κι αν τον έχουν μεγαλώσει κάποιοι υπερβολικά προστατευτικοί γονείς. Σε αυτή την περίπτωση, ο γνήσιος παρορμητισμός του έχει καταπιεστεί. Έτσι, δεν μπορεί να έρθει σε επαφή με το πάθος που τον χαρακτηρίζει. Καθώς πίσω από την κατάθλιψη υπάρχει πάντα ο φόβος για κάτι, ένας πτοημένος Κριός μπορεί να ξαναβρεί την τόλμη του και τη χαρά της ζωής με μια πιο ενεργητική στάση.

ΤΑΥΡΟΣ
Με τον συνδυασμό του σταθερού ζωδίου που ανήκει στο στοιχείο της Γης, ο Ταύρος δεν έχει και πολλά σκαμπανεβάσματα στις διαθέσεις του. Συνήθως βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το επίπεδο της κατάθλιψης και σπάνια πέφτει σε απελπισία, αλλά ούτε και ανεβαίνει στα ύψη της τρελής χαράς. Δύσκολα θα ξετρελαθεί με κάτι. Αλλά όταν αισθάνεται πεσμένος, υπάρχουν πρακτικοί τρόποι να τον παρηγορήσουν και όλοι τους απευθύνονται στη σωματική πλευρά του: ένα καλό γεύμα, ένα μπάνιο, οτιδήποτε θα «κανακέψει» τις αισθήσεις του!

ΔΙΔΥΜΟΙ
Ο Δίδυμος δεν αφήνεται να τον πάρει από κάτω, ακόμα κι αν ολόγυρά του γκρεμίζεται το σύμπαν. Πρώτα απ’ όλα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξέρει τι του φταίει. Το κοφτερό μυαλό του θα εντοπίσει αμέσως την αιτία της θλίψης του. Βέβαια αυτό δεν θα τον κάνει να την αντιμετωπίσει ευθέως. Πιθανόν θα το ρίξει στην κριτική ή στην αποφυγή, που είναι η αγαπημένη του μέθοδος: θα βρει αμέσως κάτι άλλο να στρέψει το ενδιαφέρον του, παριστάνοντας στους γύρω και στον εαυτό του, ότι δεν τρέχει τίποτα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ο Καρκίνος είναι το πιο επιρρεπές στη μελαγχολία ζώδιο. Το πιο συνηθισμένο του πρόβλημα είναι ότι πιστεύει πως οι άλλοι δεν τον αγαπούν όσο θα ήθελε, με αποτέλεσμα να μην του δίνουν την υποστήριξη που θα ήθελε. Αυτό το ζώδιο δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τα ζητήματα της ζωής του χωρίς να υπάρχει ένα χέρι να τον στηρίζει. Στην περίπτωση που δεν το βρίσκει, αισθάνεται αδυναμία να διαχειριστεί τις δυσκολίες. Και αντί να διεκδικήσει καθαρά την υποστήριξη που θέλει, αποσύρεται στο καβούκι του και τρώγεται με καημούς, που οι άλλοι πρέπει να μαντέψουν.

ΛΕΩΝ
Σπάνια θα δεις ένα Λέοντα να είναι πεσμένος, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Στην πραγματικότητα, θέλει πάντα να λάμπει, ακτινοβολώντας δύναμη και σιγουριά. Είναι πολύ περήφανος για να δείξει θλιμμένος, φοβισμένος. Και δεν κρύβεται μόνο από τους άλλους, αλλά και από τον εαυτό του. Συμπεριφέρεται σαν όλα να πηγαίνουν μια χαρά. Το τρωτό του σημείο είναι η αίσθηση ότι χάνει τον «θρόνο» του, δηλαδή το γόητρο και την επιβολή του. Το να αντιληφθεί ότι τον λυπούνται για ένα του πρόβλημα, είναι για εκείνον χειρότερο κι από το ίδιο το πρόβλημα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ο Παρθένος δεν επιτρέπει στον εαυτό του να αισθανθεί καταπτοημένος. Παρά τους μετριοπαθείς τόνους του, είναι άτομο που δεν δείχνει επιείκεια για την αδυναμία, τη δική του ή των άλλων. Προσπαθεί να επιβληθεί στον εαυτό του και να αλλάξει τη διάθεσή του, σαν να πατά ένα κουμπί. Προκειμένου να αισθάνεται πεσμένος, προτιμά να νιώθει πιεσμένος, και συγκεκριμένα από τη δουλειά. Ρίχνεται εκεί για να πάρει δυνάμεις από την αίσθηση της ολοκλήρωσης, που του προσφέρει το να παράγει κάποιο έργο.

ΖΥΓΟΣ
Ο Ζυγός, ακόμα κι αν πέφτει στα δίχτυα της θλίψης, δεν μένει και πολύ σε άσχημη διάθεση. Βέβαια, σε περίπτωση που έχει αρκετούς πλανήτες στον Σκορπιό, μπορεί να είναι επιρρεπής στη «μαυρίλα», παρόλα αυτά συνήθως βρίσκει τρόπο να το ξεπεράσει. Κυρίως χρησιμοποιεί γι’ αυτό τη βοήθεια των άλλων, μέσα από τη διέξοδο που του προσφέρουν οι προσωπικές και κοινωνικές του σχέσεις, καθώς και την αγάπη του στα ωραία πράγματα της ζωής. Η ομορφιά και η αρμονία είναι για εκείνον βάλσαμο.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Ο Σκορπιός είναι έντονα συναισθηματικό ζώδιο με μεγάλες διακυμάνσεις. Εκδηλώνει με το ίδιο πάθος τη θλίψη και τη χαρά του, σε βαθμό που μερικές φορές να μην αντέχεται από τους γύρω του. Η αισθηματική του ζωή αποτελεί σημαντικό παράγοντα στις διαθέσεις του, καθώς βάζει τη σχέση του σε υψηλή προτεραιότητα. Αν εκείνη χάσει τη λάμψη και το πάθος της, μπορεί να αποτελεί συχνά μια βασική αιτία για τις μαυρίλες του Σκορπιού. Το καλό πάντως μαζί του είναι πως δεν μένει για πολύ κολλημένος.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Παρόλο που θεωρείται το πιο αισιόδοξο ζώδιο, ούτε κι ο Τοξότης έχει την απόλυτη ανοσία στην κατάθλιψη. Απλώς, με τη βοήθεια της μεταβλητής φύσης του, την ξεπερνά προτού και ο ίδιος να το καλοκαταλάβει. Άλλωστε, κατά βάθος πιστεύει ότι ο σκοπός της ζωής του είναι όχι μόνο να περνά εκείνος ωραία, αλλά να μεταδίνει και στους άλλους την εύθυμη διάθεσή του σαν φωτιά, που άλλωστε είναι και το ζωδιακό του στοιχείο. Το γεγονός ότι εκπέμπει αυτή την αισιοδοξία, είναι ένας από τους λόγους που τραβάει τους ανθρώπους κοντά του.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ο Αιγόκερως συμπεριφέρεται σαν να έχει κατάθλιψη, ακόμα κι αν δεν τρέχει τίποτα.Και δεν βρίσκει ούτε τον τρόπο αλλά ούτε και τον λόγο να βγει από μια κατάσταση, που ο ίδιος επιβάλλει στον εαυτό του. Για ποιο λόγο άλλωστε; Σάμπως δεν είναι εκείνος που βλέπει αντικειμενικά τα πράγματα; Υπάρχει πουθενά μια ακτίνα φωτός για να χαιρόμαστε; Η κατήφεια του Αιγόκερω προέρχεται από την ανικανοποίητη ανάγκη του για σιγουριά και βεβαιότητα, σε ό,τι κι αν κάνει.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Δεν είναι εύκολο να δεις τον Υδροχόο στα κάτω του. Το στοιχείο του Αέρα που έχει τον κρατά… ψηλά. Τον κάνει να ενδιαφέρεται για σχεδόν τα πάντα και τους πάντες γύρω του. Σπάνια βαριέται. Έτσι, αυτή η στάση του τον στρέφει έξω από τον εαυτό του και τα όποια προβλήματά του. Δεν είναι πως δεν έχει έναν συναισθηματισμό, που θα μπορούσε να τον ρίξει ψυχολογικά. Απλώς το νοητικό κομμάτι του είναι τόσο δυνατό, ώστε να μην τον αφήνει να σπαταλιέται μένοντας για πολύ μέσα στον αρνητισμό.

ΙΧΘΕΙΣ
Βουβός σαν ψάρι, ο Ιχθύς είναι ικανός να υποφέρει σιωπηλά, χωρίς να το μοιράζεται με κανέναν. Παρόλο που υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, οπότε τρελαίνει τους άλλους με τη μαυρίλα του, συνήθως προτιμά να μην φορτώνει τους γύρω του με την κακή του διάθεση. Αυτό ταιριάζει και με την τάση του να θυσιάζεται για το κοινό καλό. Οι λόγοι που ο Ιχθύς πέφτει σε κατάθλιψη, συχνά έχουν να κάνουν με την αδυναμία του να υπερασπιστεί τα προσωπικά του δικαιώματα, με αποτέλεσμα να αισθάνεται θύμα των προσώπων και των περιστάσεων.


Πηγή / Copyright: psychologytoday.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here