Ζώδια: ποια είναι η σχέση με την μητέρα τους;

Μάνα είναι μόνο μία! Μια φράση με τόση αλήθεια μέσα της..Η πρώτη μας αγκαλιά, το πρώτο χάδι,και πολλά ακόμα είναι αυτά που την χαρακτηρίζουν. Ποια είναι όμως η σχέση που έχει με την μητέρα του, το κάθε ζώδιο χωριστά ανάλογα με το..άστρο του; Πάμε να δούμε αναλυτικά παρακάτω!

ΚΡΙΟΣ

Ένα Κριάρι βιάζεται να απογαλακτιστεί, να πάρει τη ζωή στα χέρια του και να λειτουργεί αυτόνομα… Σε όποιο ζώδιο και να ανήκει η μητέρα ενός Κριού, είναι βέβαιο ότι ο ίδιος αισθάνεται ότι καταπιέζεται από την αγάπη και τη φροντίδα της, για το λόγο αυτό η συμπεριφορά του γίνεται αρκετά αντιδραστική απέναντί της, ιδιαίτερα στα παιδικά του χρόνια! Ένας Κριός δεν ακούει σχεδόν ποτέ τις συμβουλές της μαμάς, αλλά κάνει πάντα το αντίθετο και δεν παραδέχεται εύκολα τα λάθη του.

ΤΑΥΡΟΣ

Το σταθερό λιμάνι του Ταύρου δεν είναι άλλο από την αγκαλιά της μαμάς! Αισθάνεται σεβασμό, ασφάλεια, σιγουριά και απέραντη ζεστασιά από τη μανούλα του και εκδηλώνει κάθε ώρα και στιγμή την αδυναμία και την αγάπη του προς την πιο σπουδαία γυναίκα της ζωής του! Ο άνδρας Ταύρος μάλιστα, την έχει και ως γυναικείο πρότυπο και για αυτό και αναζητά μία γυναίκα, που θα έχει στοιχεία της προσωπικότητας της μητέρας του! Η γυναίκα Ταύρος, προσπαθεί πολύ να μοιάσει στην μητέρα της και ακούει πολύ τις συμβουλές της!

ΔΙΔΥΜΟΣ

Ο Δίδυμος είναι το πειραχτήρι της οικογένειας, το άτακτο και ζωηρό παιδί της μαμάς, που ποτέ δεν πρόκειται να μεγαλώσει… Η σχέση του με τη μητέρα του είναι αρκετά ζωντανή και επικοινωνιακή. Του αρέσει να της κάνει αστεία, θέλει να την βλέπει χαρούμενη και να γελά, ενώ απολαμβάνει πολύ τις συζητήσεις μαζί της! Δεν λείπουν όμως και οι στιγμές, που ο Δίδυμος ξεσπά τα νεύρα του και τις πιέσεις που δέχεται από το σχολείο (και αργότερα από τη δουλειά), στο πρόσωπο που είναι πιο κοντά του, που δεν είναι άλλο από τη μάνα του!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ένας Καρκίνος έχει σχέση λατρείας με τη μητέρα του! Η αδυναμία είναι εμφανής, από όταν βρίσκεται στην κούνια, αλλά και αργότερα που ενηλικιώνεται και κάνει την δική του οικογένεια… Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει συναισθηματική εξάρτηση από τη μητέρα του και δεν επιτρέπει ποτέ σε κανέναν να εκφέρει άποψη ή να προσπαθήσει να διεισδύσει στη μεταξύ τους σχέση! Κανείς δεν μπορεί να συγκριθεί με τη μητέρα του και μάλιστα έχει την τάση πολλές φορές να μπαίνει σε διαδικασία σύγκρισης, δηλώνοντας ευθέως ότι η μαμά του είναι σε όλα τέλεια και κανείς δεν μπορεί να την φτάσει!

ΛΕΩΝ

Ο Λέοντας έχει σχέση θαυμασμού με τη μητέρα του! Έχει τοποθετήσει τη μαμά του σε βάθρο, της έχει φορέσει και στέμμα και θεωρεί ότι είναι η “βασιλομήτωρ”, που πάντα θα την τιμά, θα την φροντίζει και θα δίνει τον καλύτερό του εαυτό, προκειμένου να της ξεπληρώσει όλα όσα έχει κάνει για τον ίδιο! Είναι πολύ σημαντικό για ένα Λιοντάρι να καταφέρει να κάνει περήφανη τη μητέρα του και προσπαθεί πολύ, προκειμένου να δει τα μάτια της μητέρας του να λάμπουν από ευτυχία και ικανοποίηση!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ένας υπάκουος Παρθένος είναι το καμάρι της οικογένειας και ιδιαίτερα της μαμάς, γιατί είναι το παιδί που πάντα τηρεί τους κανόνες και τα πρέπει της, χωρίς να δυσανασχετεί! Ωστόσο, δεν είναι αρκετά εκδηλωτικός και εκφραστικός απέναντι στη μητέρα του, δεν είναι το παιδί που θα τρέξει στην αγκαλιά της ή που θα επιζητά την τρυφερότητα και την φροντίδα της. Από τα πολύ παιδικά του χρόνια, προσπαθεί να λειτουργεί αυτόνομα, τηρώντας με συνέπεια όλους τους κανονισμούς της. Προσπαθεί μέσα από τις πράξεις του, να κερδίσει την εμπιστοσύνη της και να την κάνει να νιώσει χαρούμενη.

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός είναι το καλό παιδί της μαμάς, το καμάρι της, όπου καταφέρνει να την κάνει πραγματικά ότι θέλει! Ένα χαμόγελο και μία γλυκιά κουβέντα αρκούν, για να κάνουν τη μανούλα του Ζυγού να γίνεται χαλί για να την πατήσει! Τα θέλει όλα στο χέρι και μάλιστα σε κάθε δυσκολία και κακοτοπιά, της ρίχνει το μπαλάκι στο χέρι, για να τον ξελασπώσει από τα δύσκολα! Ο Ζυγός αγαπά και τιμά τη μαμά του και στηρίζεται τόσο πολύ σε αυτήν, που θεωρεί ότι τα πάντα μπορούν να λυθούν και να αντιμετωπιστούν, αρκεί να την έχει για πάντα δίπλα του!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ένας Σκορπιός δεν έχει απλά αγάπη για τη μάνα του, έχει λατρεία, το περίεργο όμως είναι ότι δεν εκδηλώνει τα συναισθήματά του τόσο πολύ με τις λέξεις… Κρατά αποστάσεις από τη μάνα του, πολλές φορές διατηρεί μυστικά από αυτήν, γιατί αφενός μεν δεν θέλει να την στενοχωρεί, αφετέρου δεν του αρέσει κανείς να διεισδύει στα προσωπικά του! Μπορεί να θυμώσει και να ανταλλάξει λόγια βαριά με την μητέρα του, αν προσπαθήσει να η ίδια θελήσει να επέμβει στη ζωή του!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Τοξότης είναι το χαρούμενο και κεφάτο παιδί της μαμάς, που δεν μπορεί εύκολα να το κουμαντάρει, γιατί είναι ατίθασο! Δεν θέλει σε καμία περίπτωση να έχει τον τίτλο του «μαμόθρεφτου», γι’ αυτό το λόγο, από την παιδική του ηλικία προσπαθεί να διεκδικήσει και να κατακτήσει την ανεξαρτησία του… Ακόμα και στην ώριμη ηλικία του θυμώνει και νευριάζει, όταν η μητέρα του προσπαθεί να του εκφράσει ή να του επιβάλει την άποψή της!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ο Αιγόκερως είναι το σοβαρό και συγκροτημένο παιδί της μαμάς, που δέχεται και τηρεί υπάκουα τους κανόνες της οικογένειας και σέβεται και τιμά την μητέρα του! Δεν είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικός στα συναισθήματά του, δεν επιζητά τα χάδια και τις αγκαλιές και διατηρεί κάποιες αποστάσεις, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν τρέφει και ευαισθησίες… Ο Αιγόκερως έχει κατά βάθος τη μάνα του πάνω από όλα, σέβεται πολύ την άποψή της, δεν θέλει να την βλέπει στεναχωρημένη.

ΥΔΡΟΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος είναι το ζωηρό, δραστήριο, αλλά παράλληλα και ευαίσθητο παιδί της μαμάς! Ποτέ δεν υπακούει στις εντολές της, αντιδρά και τις περισσότερες φορές κάνει το αντίθετο από ό,τι θα τον συμβουλέψει… Έχει μία φιλελεύθερη σχέση με την μητέρα του, την οποία και αντιμετωπίζει σαν μία καλή φίλη, με την οποία θα μοιραστεί τις σκέψεις και τις ανησυχίες του. Ο Υδροχόος θέλει να κάνει με τη μάνα του δραστηριότητες που κάνει και με τους φίλους του, δηλαδή του αρέσει να πηγαίνει για καφέ ή και να διασκεδάζει μαζί της!

ΙΧΘΥΣ

Ο Ιχθύς είναι το ευαίσθητο, τρυφερό και συναισθηματικό παιδί της μαμάς… Όσα χρόνια και να περάσουν, ακόμα και μετά τα πρώτα «…άντα» ο Ιχθύς θα τρέχει πάντα στην αγκαλιά της για να ζητήσει προστασία, ασφάλεια και ζεστασιά! Η αγάπη του δεν έχει όρια και την εκφράζει με κάθε τρόπο. Δεν λείπουν όμως και οι στιγμές που θα της πει ψέματα, προκειμένου να αποφύγει τα δύσκολα! Και βέβαια, ένας Ιχθύς θεωρεί ότι έχει την καλύτερη μανούλα του κόσμου!


Πηγή / Copyright: cosmopolitan.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here