Εύκολη και γρήγορη συνταγή για μους λεμόνι

Οι μους είναι πάντα ένα εύκολο, γρήγορο και γευστικό επιδόρπιο για όλα μας τα γεύματα. Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια μους λεμόνι που θα απογειώσει το μεσημεριανό ή το βραδινό σας γεύμα και όσοι τη δοκιμάσουν θα ενθουσιαστούν με την πλούσια γεύση της!

Πάρτε λοιπόν χαρτί και στυλό και σημειώστε τα υλικά και την εκτέλεση της μους λεμονιού και φτιάξτε την σήμερα κιόλας! Είναι πολύ γευστική και εύκολη και η ιδανική λύση για ένα γρήγορο επιδόρπιο!

Υλικά για 4 άτομα
  • 1 κουτί γάλα συμπυκνωμένο
  • 200 γραμμάρια (1 φλιτζάνι τσαγιού) ζάχαρη
  • 70 ml (1/3 φλιτζανιού τσαγιού) χυμός λεμονιού
  • 1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 10 γραμμάρια ζελατίνη σε φύλλα
  • 250 ml (1 φλιτζάνι τσαγιού) κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση

Βάζετε αρχικά το γάλα στην κατάψυξη για 5 ώρες περίπου, ώστε να παγώσει.Στο μπολ του μίξερ βάζετε την κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε μέχρι να γίνει σαντιγί.

Βάζετε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό για να μαλακώσει.Έπειτα, χτυπάτε το γάλα στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο και προσθέτετε τη ζελατίνη (αφού τη στραγγίσετε), τον χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη και τέλος τη σαντιγί.

Μοιράζετε τη μους σε 5-6 ατομικά μπολάκια και τη βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.Σερβίρετε προαιρετικά με λίγο ξύσμα λεμονιού. Καλή επιτυχία!

 


Πηγή / Copyright: lemontreedwelling.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here