Προειδοποιήσεις για το ζοφερό μέλλον της Ε.Ε. και από τον Ούγγρο πρωθυπουργό.

 

Μία ανησυχητική αλλά όχι αφύσικη ως προς τα γεγονότα παραφιλολογία έχει αρχίσει τις τελευταίες μέρες, περί διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη στιγμή που ολοένα και περισσότερες εθνικές κυβερνήσεις είναι πιθανό να αναδειχθούν στην Ευρώπη.

Αυτή τη φορά ευθέως έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ένας ηγέτης χώρας και συγκεκριμένα της Ουγγαρίας, προαναγγέλοντας δυσμενείς εξελίξεις και άνοιγμα της “κερκόπορτας” στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε μεταξύ άλλων:

Διατρέχουμε τον κίνδυνο να ακολουθήσουν και άλλοι την Βρετανία. Θα υπάρχει μόνιμος κίνδυνος για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα είδος πειρασμού μετά την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ένωση  με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει καλύτερη θέση απ’ ό,τι αν παρέμενε στην ΕΕ. Πολλοί προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτά που βλέπουμε δεν είναι κάτι σημαντικό. Αυτό είναι ανόητο. 

 

Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε μία νέα εποχή”.

Παρόμοιες προειδοποιήσεις υπήρξαν και από τον Αμερικανό πρέσβη αλλά και από άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίοι συνδέουν -και όχι άδικα- την εκλογή Τραμπ με την ραγδαία άνοδο των εθνικιστικών κινημάτων στην γηραιά ήπειρο.

Κάτι τέτοιο μένει να δούμε αν είναι ικανό να οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Πηγή / Copyright: el.gr
Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here