Ελαφριά και δροσιστική πανακότα με πορτοκάλι

Η πανακότα αποτελεί πάντα μια ιδανική, ελαφριά και πολύ γευστική επιλογή για επιδόρπιο. Σήμερα σας παρουσιάζουμε τη συνταγή μας για πανακότα με πορτοκάλι, η οποία είναι πλούσια σε γεύση και αρώματα αλλά πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη!

Πάρτε λοιπόν χαρτί και στυλό και σημειώστε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής μας για πανακότα με πορτοκάλι και φτιάξτε την στους αγαπημένους σας σήμερα κιόλας! Θα την λατρέψουν!

Υλικά για 4 άτομα
  • 1½ λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 6 φύλλα ζελατίνας
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι γλυκού μέλι
  • 2-3 ροδέλες πορτοκάλι
Εκτέλεση

Βάζετε αρχικά τη ζελατίνα σε κρύο νερό. Ζεσταίνετε σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού. Διαλύετε τη ζάχαρη και το μέλι στην κρέμα και περιμένετε μερικά λεπτά να βγει το άρωμα από το ξύσμα πορτοκαλιού και το μέλι.

Όσο η κρέμα είναι ακόμα ζεστή, διαλύετε μέσα της τα στραγγισμένα φύλλα ζελατίνας. Μοιράζετε την κρέμα σε ποτήρια ή σε φορμάκια και τα αφήνετε 4 ώρες στο ψυγείο για να πήξει.

Πριν σερβίρετε, γαρνίρετε με μία ροδέλα ή φέτες καθαρισμένες πορτοκαλιού και μέλι.Καλή επιτυχία!


Πηγή / Copyright: foodnetwork.co.uk
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here