Δολοφόνησε την πρώην γυναίκα του και αυτοκτόνησε σε live μετάδοση στο Facebook!

Ο 21χρονος Ra Chhay Rath από την Καμπότζη σκότωσε την πρώην σύζυγό του σε σχολείο χθες Πέμπτη, και στη συνέχεια πήγε στη γέφυρα Tsubasa, που ήταν κοντά, και πήδηξε μέσα στον ποταμό Μεκόνγκ. Η αυτοκτονία του μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Facebook..

Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση ενός άνδρα από την Καμπότζη, ο οποίος δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια πήδηξε από μία γέφυρα, υπόθεση η οποία είναι και η πρώτη τέτοιας φύσης καταγεγραμμένη στην ιστορία της χώρας.

Το Facebook είναι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που επιλέγουν οι περισσότεροι πολίτες της Καμπότζης, με σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού της χώρας, που φτάνει τα 16 περίπου εκατομμύρια, είναι χρήστες του Facebook και το μέσο θεωρείται σημαντική πηγή πληροφόρησης.

Ο Kirth Chantharith,ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, αναφερόμενος στην δολοφονία αλλά και στην μετέπειτα αυτοκτονία του 21χρονου είπε μεταξύ άλλων στα Μέσα Ενημέρωσης:

«Δεν περίπτωση δεν έχουμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν.Είναι η πρώτη φορά και ακόμα προσπαθούμε να βρούμε τον τρόπο να την χειριστούμε.Αναζητούνται ακόμα τα αίτια που τον οδήγησαν στην δολοφονία της πρώην συζύγου του και την δική του αυτοχειρία.»

Εκπρόσωπος του Facebook στη Σιγκαπούρη ανέφερε πως η εταιρεία δεν ήταν σε θέση να κάνει κάποιο σχόλιο για την υπόθεση αυτή τη στιγμή.Την περσινή χρονιά είχε ειπωθεί ότι το Facebook θα αναβάθμιζε το software του μετά από επιτυχημένες δοκιμές που είχε κάνει στις ΗΠΑ προκειμένου να ανιχνεύει νωρίτερα χρήστες με τέτοιο προφίλ, αλλά τελικά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει πράξη.

Το πτώμα του δολοφόνου και αυτόχειρα αναφέρεται από τις αστυνομικές αρχές ότι ακόμα δεν έχει εντοπιστεί.


Πηγή / Copyright: reuters.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here