Δείχνει η μυρωδιά του σώματος μας αν είμαστε υγιής ή όχι;

Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν στις πρόσφατες έρευνες τους ότι η μυρωδιά του σώματος και η καλή μας όσφρηση μπορεί να αποτελέσει τον καλύτερο σύμμαχο μας για να διαγνωστεί έγκαιρα μια νόσος που μπορεί να αγνοούσαμε την ύπαρξη της.

Σύμφωνα με άρθρο του επιστημονικού εντύπου Scientific Reports, επιστήμονες του Κέντρου Monell στη Φιλαδέλφεια παρατήρησαν ότι η μυρωδιά του σώματος υγιών ατόμων που μοιράζονται τον ίδιο χώρο με νοσούντα άτομα τελικά αλλάζει και μοιάζει με αυτή των αρρώστων.

Πολλές μυρωδιές του σώματος είναι φυσιολογικές, αλλά όταν σας εξαντλούν, αυτό θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια ασθένεια. “Οι ασθένειες αλλάζουν την ισορροπία των χημικών ουσιών στο σώμα,” εξηγεί ο William Hanson, MD, καθηγητής αναισθησιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Pennsylvania Health System στη Φιλαδέλφεια.

Αυτές οι χημικές ουσίες μπορούν να προκαλέσουν μικρές αλλαγές στη μυρωδιά της αναπνοής, στα ούρα και σε άλλα σωματικά υγρά. Η καθημερινή υγιεινή όλων των σημείων του σώματος που μπορεί να εκκρίνουν υγρά και να προκαλέσουν οσμές είναι απαραίτητη.

  • Πίνω καθημερινά πολύ νερό, το οποίο βοηθά στην εξάτμιση των βακτηριδίων από το σύστημα του οργανισμού μου.
  • Η ούρηση εκκρίνει τα βακτηρίδια από την ουροδόχο κύστη.Γιαυτό όταν θέλω να πάω τουαλέτα δεν κρατιέμαι και πηγαίνω..παντού! Πάντα σκουπιζόμαστε από εμπρός προς τα πίσω για να αποφύγουμε τη δημιουργία κοκκίων βακτήρια προς το ουροποιητικό σας σύστημα.
  • Αλλάζω τακτικά κάλτσες στα παπούτσια μου και τα αερίζω καλά για να απομακρύνονται οι οσμές και τα βακτήρια. Κάθε λίγες μέρες μπορώ να τους βάζω στους πάτους τους και λίγο τάλκ για να τραβά τα βακτήρια και να έχουν καλύτερη μυρωδιά.
  • Να φοράτε βαμβακερές κάλτσες όταν είναι δυνατόν γιατί επιτρέπουν στα πόδια να αναπνέουν καλύτερα από τα συνθετικά υφάσματα.

Πηγή / Copyright: everydayhealth.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here