Δαμάσκηνα: η υπερτροφή που καταπολεμά πολλές παθήσεις

Τα δαμάσκηνα, είναι φρούτα με γλυκιά γεύση και ωραίο άρωμα. Τρώγονται νωπά ως φρούτο, ή αποξηραμένα χωρίς να αλλοιωθούν τα θρεπτικά τους συστατικά.Θεωρείται υπερτροφή και όχι άδικα!

Τα δαμάσκηνα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θρεπτικών ουσιών που είναι ευεργετικές για την υγεία σας.Πάμε να δούμε παρακάτω λοιπόν γιατί όλοι οι διατροφολόγοι και οι γιατροί τα θεωρούν υπερτροφή και γιατί πρέπει να τα βάλετε στο δικό σας καθημερινό σας διατροφικό πρόγραμμα:

Τα δαμάσκηνα περιέχουν σημαντικές ποσότητες από σίδηρο, χαλκό, ασβέστιο, βιταμίνη Κ, κάλιο και μαγνήσιο.Επίσης, έχουν υψηλά επίπεδα βιταμίνης Α και β-καροτίνης, βιταμίνες που βοηθούν στην διατήρηση της καλής όρασης και ορισμένων δερματικών παθήσεων.

Περιέχουν επίσης μια μεγάλη ποσότητα φυτοθρεπτικών συστατικών, που έχει αποδειχθεί σε μελέτες, ότι προστατεύουν από την καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες καταστρέφουν τα κύτταρα του σώματός μας, γεγονός που μειώνει δραματικά τις άμυνες του οργανισμού μας και μας αφήνει πιο επιρρεπείς απέναντι σε ασθένειες.

Τέλος, όλοι οι γιατροί και διαιτολόγοι συστήνουν δαμάσκηνα για την ομαλή λειτουργία του εντέρου.Πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται καθημερινά από δυσκοιλιότητα, αιμορροΐδες και εκκολπωματίτιδα. Το εν λόγω φρούτο δρα σαν φυσικό καθαρτικό βοηθώντας σε αυτά τα προβλήματα.


Πηγή / Copyright: telegraph.co.uk
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here