Γυμνόστηθη πορεία στο Παρίσι από τις Femen.

Οι Femen, το ριζικά φεμινιστικό και ακτιβιστικό κίνημα, για ακόμα μια φορά διαδήλωσε στο Παρίσι για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Οι διαδηλώσεις των ακτιβιστριών Femen πάντοτε τραβούν τα βλέμματα και προκαλούν αντιδράσεις.

Οι Femen, πρωτοεμφανίστηκαν στην Ουκρανία αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν έδρα τους το Παρίσι. Η οργάνωση έγινε παγκοσμίως γνωστή για την διοργάνωση γυμνόστηθων διαμαρτυριών ενάντια στον σεξισμό, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και την υπεράσπιση των γυναικείων δικαιωμάτων.

Αυτή τη φορά στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων για την παγκόσμια ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας των Γυναικών, περισσότερες από 2000 γυναίκες διαδήλωσαν στο Παρίσι, αλλά τις εντυπώσεις έκλεψαν και πάλι οι Femen!

Με σύνθημα «Παντού και πάντα κατά της βίας εναντίον των γυναικών!», γυναίκες από κάθε γωνιά του Παρισιού διαδήλωσαν στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας το Σάββατο. Η συγκυρία, με τις αποκαλύψεις του Χόλιγουντ για σεξουαλικές κακοποιήσεις γυναικών και το παγκόσμιο κίνημα #Me too, ήταν ιδανική.

 A feminist activist wears as ‘Marianne’ costume symbol of the French Republic, with the #MeToo hastag holds a poster reading ‘Liberty Equality Sisterhood’ during the International Day for the Elimination of Violence Against Women march in Paris, 25 November 2017. 

Διάφορες φεμινιστικές οργανώσεις και συνδικαλιστικές οργανώσεις είχαν απευθύνει κάλεσμα πολλών ημερών για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις κατά της βιαιοπραγίας που υφίσταται η γυναίκα.

Στην αρχή της πορείας με πλακάτ στα χέρια και ντυμένες στα μαύρα, πολλές διαδηλώτριες είχαν γραμμένα πάνω τους ονόματα γυναικών που δολοφονήθηκαν το 2017 και ξεσήκωναν το πλήθος με τα συνθήματα τους. » Σηκωθείτε και ας εξεγερθούμε οι γυναίκες σκλάβες», φώναζαν μεταξύ άλλων συνθημάτων.

Όπως ήταν φυσικό δεν μπορούσε από μια τέτοια διαμαρτυρία να λείπει και το κίνημα των Femen, παρουσία και της αρχηγού τους, της Ίνα Σεφτσένκο. Η πορεία των γυναικών με τις γυμνόστηθες Femen να ηγούνται ολοκληρώθηκε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όλων των γυναικών που έχασαν τη ζωή τους ύστερα από κακοποίηση.


Πηγή / Copyright: Hashtagnews.gr
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here