Γιατί όταν αρρωσταίνουν οι άντρες, κάνουν σαν παιδιά;

Εντάξει. Φαντάζομαι ότι δεν είμαι η πρώτη ούτε η τελευταία που θα υποστηρίξει ότι οι άντρες όταν αρρωσταίνουν κάνουν σαν μικρά παιδιά, για να μην πούμε σαν μωρά!

Οι γυναίκες , και ιδίως οι μαμάδες, ακόμα και με 39 πυρετό, συνεχίζουν να κάνουν ό,τι κάνουν και όταν δεν είναι άρρωστες, μπορεί με μεγαλύτερη δυσκολία αλλά πάντα με τον ίδιον τρόπο! Οι άντρες από την άλλη, είναι μια διαφορετική περίπτωση! Κάθονται κουκουλιασμένοι στο κρεβάτι ή τον καναπέ και συμπεριφέρονται όπως ο 3χρονος γιος τους!

Και μπορεί να συνεχίζουμε να κάνουμε τα παραπονάκια μας, αυτή την φορά όμως η επιστήμη τους δικαιώνει! Τουλάχιστον ως ένα σημείο! Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, η έλλειψη οιστρογόνων ευθύνεται για τα… δεινά που βρίσκουν τους άντρες όταν κρυολογούν. Τα οιστρογόνα, που είναι μία ορμόνη γένους θηλυκού θεωρείται ότι προστατεύουν τις γυναίκες από τους ιούς.

Συγκεκριμένα, έχουν την ιδιότητα να μειώνουν την αναπαραγωγή του ιού τύπου Α στα ρυνικά κύτταρα, με αποτέλεσμα το γυναικείο σώμα να θωρακίζεται καλύτερα ενάντια στον ιό.

Φανταστείτε ότι το γυναικείο σώμα έχει 24 φορές περισσότερα οιστρογόνα σε σχέση με το αντρικό, επομένως καταλαβαίνουμε γιατί ο οργανισμός μας προβάλλει μεγαλύτερη αντίσταση στους ιούς.

Με το πέρασμα των χρόνων έχουν γίνει και άλλες μελέτες για το ίδιο ζήτημα και σε μια από αυτές βγήκε επίσης το πόρισμα ότι τα υψηλά επίπεδα της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης φαίνεται ότι αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Γι’ αυτό, οι γυναίκες αλλά και οι άντρες με χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης ήταν πιο ανθεκτικοί στους ιούς.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, ας είμαστε λίγο πιο επιεικείς με τους άρρωστους άντρες μας και ας αναγνωρίσουμε ότι μπορεί να ταλαιπωρούνται λίγο περισσότερο από εμάς ακόμα κι αν περνούν ένα απλό κρυολόγημα!


Πηγή / Copyright: telegraph.co.uk
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here