Γιατί οι χρήστες του Twitter πρέπει να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης τους;

Η εταιρεία Twitter Inc κάλεσε τους περισσότερους από 330 εκατομμύρια χρήστες της να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης στις σελίδες τους επειδή λόγω μιας δυσλειτουργίας ορισμένοι από αυτούς αποθηκεύτηκαν σε μη κρυπτογραφημένα κείμενα στο εσωτερικό δίκτυό της!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του twitter, από την έρευνα που διενήργησε η εταιρεία δεν βρέθηκαν ενδείξεις ότι έχουν κλαπεί οι κωδικοί, όμως απηύθυνε έκκληση σε όλους τους χρήστες να σκεφθούν την πιθανότητα να τους αλλάξουν για προληπτικούς λόγους.

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν μπήκε σε λεπτομερή ανάλυση του πόσοι χρήστες του μπορεί να εκτέθηκαν αλλά ούτε πόσο καιρό μπορεί να έχουν αποκαλυφθεί οι κωδικοί τους.Με βάση όμως το γεγονός ότι σχεδόν όλο το δημιουργικό του τμήμα προσπαθεί νυχθημερόν να λύσει το πρόβλημα υποδηλώνει το μέγεθος της διαρροής.

Σε γενικές γραμμές το twitter πρότεινε στους χρήστες του να μην επαναλαμβάνουν τους ίδιους κωδικούς αλλά κάθε φορά να αλλάζουν, ώστε σε περίπτωση υποκλοπής ή παραβίασης από τρίτα πρόσωπα να μην αποκαληφθούν περισσότερα προσωπικά δεδομένα.


Πηγή / Copyright: theverge.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here