Γεμιστά με τραχανά και τυριά.

Καθημερινά εμείς οι νοικοκυρές έχουμε ένα μόνιμο πρόβλημα: τι θα μαγειρέψουμε! Όσο και να θέλουμε να πρωτοτυπήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα διαφορετικό πιάτο, κάθε φορά λίγο πολύ καταλήγουμε να μαγειρεύουμε τα ίδια και τα ίδια!

Σήμερα σας παρουσιάζουμε ένα κλασικό μεν φαγητό, λίγο παραλλαγμένο δε!Μία πολύ πιο απλή συνταγή από τα κλασικά γεμιστά και με λιγότερα υλικά, καθώς ο τραχανάς έχει έντονη γεύση, σε σχέση με το ρύζι.Είναι ένα πιάτο ιδανικό για χορτοφάγους και μη!

Πάρτε λοιπόν χαρτί και στυλό και σημειώστε τα υλικά και την εκτέλεση για την συνταγή μας γεμιστά με τραχανά και τυριά!

Υλικά:

  • 15 ντομάτες
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού τραχανά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 200 γραμμ. φέτα
  • 100 γραμμ. κασέρι
  • μισό ματσάκι δυόσμο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε και αδειάζουμε το εσωτερικό της ντομάτας, όπως και στα κλασικά γεμιστά και το εσωτερικό το περνάμε στο μούλτι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε καυτό λάδι. Προσθέτουμε τον τραχανά, το γάλα, τον δυόσμο, πιπέρι και αλάτι. Τα ψήνουμε για περίπου δύο λεπτά και προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για τρία λεπτά ή μέχρι ο τραχανάς να ρουφήξει τα ζουμιά.

Γεμίζουμε τις ντομάτες με τη γέμιση. Τρίβουμε με τα χέρια τη φέτα και σε τρίφτη το κασέρι, τα αναμιγνύουμε και τα προσθέτουμε πάνω από κάθε γεμιστό. Βάζουμε τις ντομάτες στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 40 λεπτά.

Καλή επιτυχία!


Πηγή / Copyright: Hashtagnews.gr
Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here