Γαλλική συνταγή για σούπα bisque με γαρίδες

Οι σούπες αποτελούν πάντα μια ασφαλή επιλογή είτε για ορεκτικό είτε για κυρίως γεύμα. Με άπειρες εκδοχές τους, είτε με ψάρια είτε με κρέας, μπορείς να προσφέρεις μοναδικές δημιουργίες. Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια αυθεντική γαλλική συνταγή για σούπα bisque με γαρίδες που όλοι θα λατρέψουν!

Πάρτε λοιπόν χαρτί και στυλό και σημειώστε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής μας για σούπα bisque με γαρίδες. Είναι πλούσια σε γεύση και αρώματα, έχει βελούδινη υφή και είναι γρήγορη στην παρασκευή της!

Υλικά για 4 άτομα
  • 24 μικρές, ωμές γαρίδες (ακαθάριστες)
  • 2 κουταλιές μπράντι
  • 1 μεγάλη, ώριμη ντομάτα τεμαχισμένη
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 1 πράσο (ή 3 φρέσκα κρεμμυδάκια) σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φέτες
  • 2 κλωνάρια σέλινο σε φέτες
  • 1 κοφτή κουταλιά βούτυρο + 1 κουταλιά λάδι
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
  • 2 φλιτζάνι άσπρο, ξηρό κρασί
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση

Ξεφλουδίζετε όλες τις γαρίδες και κρατάτε το κέλυφος, τα κεφάλια και τις ουρές τους. Ύστερα, χαράζετε στην πλάτη τις μέτριες γαρίδες και με ένα μαχαιράκι αφαιρείτε τη μαύρη φλέβα που βρίσκεται κατά μήκος της (οι μικρές δεν χρειάζονται).

Ψιλοκόβετε τις μικρές γαρίδες και κρατάτε τις μεγάλες/μέτριες ολόκληρες. Τις κρατάτε όλες σκεπασμένες. Αφαιρείτε τα «μουστάκια» από τα κεφάλια των γαρίδων.

Λιώνετε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο με το λάδι, βάζετε μέσα τα κελύφη, τα κεφάλια και τις ουρές από τις γαρίδες, τα καρότα, το σέλινο, το πράσο ή τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και τα σοτάρετε όλα μέχρι να μαραθούν καλά τα λαχανικά.

Ρίχνετε μέσα το κρασί και όταν κοχλάσει προσθέτετε 8 φλιτζάνια νερό. Αφήνετε να κοχλάσουν, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το μείγμα για 30 λεπτά.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπάτε τμηματικά το μείγμα στο μπλέντερ ή το μίξερ, για να ψιλοκόψετε όσο καλύτερα γίνεται. Ύστερα, περνάτε το μίγμα από ψιλό σουρωτήρι, πιέζοντας με το πίσω μέρος μιας κουτάλας να βγει όλος ο ζωμός τους.

Επιστρέφετε την κατσαρόλα στη φωτιά, βάζετε μέσα τον ζωμό και τον ξαναβράζετε με την κρέμα γάλακτος και το μπράντι. Όταν κοχλάσει, ρίχνετε μέσα τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι. Τις βράζετε για 4-5 λεπτά και ύστερα ξεχωρίζετε και βγάζετε από μέσα τις ολόκληρες γαρίδες.

Ελέγχετε το αλατοπίπερο και σερβίρετε τη σούπα γαρνίροντας την με τις ολόκληρες γαρίδες και, αν θέλετε, με φυλλαράκια βασιλικού. Καλή επιτυχία!


Πηγή / Copyright: allrecipes.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here