Βρυξέλλες: ταξίδι στην μεσαιωνικού τύπου πρωτεύουσα του Βελγίου..

Οι Βρυξέλλες είναι η μεγαλύτερη και η πιο δημοφιλής πόλη του Βελγίου. Είναι γνωστή ως το διοικητικό κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που συχνά δίνει στην πόλη τον τίτλο της πρωτεύουσας της Ε.Ε. Είναι όμως και μια μοναδικής ομορφιάς μεσαιωνικού τύπου πόλη που δεν πρέπει να παραλήψεις να επισκεφτείς μια φορά στη ζωή σου. Πάμε να την γνωρίσουμε!

Με μεσαιωνικό χαρακτήρα στο ιστορικό της κέντρο και κοσμοπολίτικο αέρα η βελγική πρωτεύουσα αποτελεί έναν από τους πιο ενδιαφέροντες προορισμούς της δυτικής Ευρώπης.Οι μικρές υπαίθριες αγορές, οι χαλαροί άνθρωποι και οι «ναοί» της βελγικής σοκολάτας εντυπωσιάζουν κάθε επισκέπτη της!

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τη μεσαιωνική πλατεία της πόλης με τα μπαρόκ κτίρια, τα Βασιλικά Μουσεία Καλών Τεχνών με περισσότερα από 10.000 έργα τέχνης από τον 15ο ως τον 21ο αιώνα,το Μουσείο Magritte, το Βελγικό Κέντρο Κόμικς, το Palace of Justice, το Μουσείο Μουσικών Οργάνων και πολλά ακόμα ιστορικά κτήρια του κέντρου του.

Μοναδικό αξιοθέατο των Βρυξελλών είναι και το πάρκο Μίνι Ευρώπη, στο οποίο φιλοξενούνται διάσημα κτίρια, μνημεία και φυσικά τοπία της Γηραιάς Ηπείρου σε λιλιπούτειες διαστάσεις!

Κοντά στην Grande Place στο σοκάκι της rue de l’ Etuve βρίσκεται το διάσημο Manneken-Pis, ένα χάλκινο αγαλματάκι που θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει το «ασεβές πνεύμα» της πόλης και χρονολογείται από τον 17ο αιώνα.Σύμφωνα με τους μύθους ένας πλούσιος έμπορος έφτιαξε το άγαλμα για να ευχαριστήσει του κατοίκους που τον βοήθησαν να βρει τον χαμένο του γιο, ο οποίος βρέθηκε να κάνει την ανάγκη του σε έναν κήπο!

Τέλος δεν θα πρέπει να παραλείψεις να επισκεφτείς το φουτουριστικό σύμβολο της πόλης, το Atomium, το οποίο υψώνεται στην καρδιά της πόλης και μέσα στους σωλήνες και τις σφαίρες του μπορείς να κάνεις έναν μαγικό περίπατο.

Ολοκληρώνοντας το ταξίδι σου εδώ δεν μπορείς παρά να γευθείς εξαιρετικές σοκολάτες όπως τις citronettes, μοναδικά πιάτα όπως το carbonnade al flamand και να πιεις εξαιρετικά κρασιά και όλα αυτά σε ένα αριστοκρατικό, ιστορικό, κοσμοπολίτικο και μαγικό σκηνικό..


Πηγή / Copyright: lonelyplanet.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here