Βρέφος πέθανε από ασφυξία ενώ κοιμόταν στο κάθισμα του αυτοκινήτου

Ένα 17 μηνών βρέφος πέθανε από ασφυξία ενώ κοιμόταν στο κάθισμα του αυτοκινήτου της babysitter της προκαλώντας θλίψη και οργή για τον άδικο χαμό της άτυχης μικρούλας Mia.

Η babysitter ήταν εκείνη που κατάλαβε ότι το βρέφος είχε πεθάνει και ήταν εκείνη που ειδοποίησε την μητέρα της ότι δεν θα έβλεπε ξανά το αγγελούδι της. Η επίσημη αιτία θανάτου της Mia ήταν η ασφυξία. Η στάση του σώματός της στο ειδικό κάθισμα για μωρά, εμπόδιζε τη σωστή λειτουργία του αεραγωγού, καθιστώντας δύσκολη την αναπνοή της.

Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που αντίστοιχα τραγικά περιστατικά έχουν σημειωθεί παγκοσμίως, οδηγώντας την Παγκόσμια Υπηρεσίας Καταναλωτών να βγάζει συνεχώς οδηγίες και συμβουλές προς τους γονείς που χρησιμοποιούν παιδικά καθίσματα.

Η Υπηρεσία τονίζει ότι τα καθίσματα είναι αποκλειστικά σχεδιασμένα για την ασφάλεια των παιδιών και δεν ενδείκνυνται για ύπνο. Δυστυχώς αυτό δεν το λαμβάνουν υπόψη τους πολλοί γονείς και δεν σκέφτονται τις επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν.

Η άτυχη μητέρα της μικρούλας Mia από την ημέρα που έχασε το μωρό της, έχει βάλει στόχο της να προειδοποιήσει όσους περισσότερους γονείς για τους κινδύνους που διατρέχουν τα βρέφη τους από την άσκοπη χρήση των παιδικών καθισμάτων.

“Περπατώ στην πόλη και όποτε βλέπω τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν το κάθισμα του αυτοκινήτου σε καρέκλες ή τραπέζια, πηγαίνω κοντά τους και τους εφιστώ την προσοχή. Φέρνω την ιστορία της Mia σαν παράδειγμα για να τους προειδοποιήσω για το κακό που μπορεί να τους βρει..”

Πηγή / Copyright: popsugar.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here