Βρέθηκε στην Τουρκία η χαμένη Ατλαντίδα;

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ερείπια ενός κάστρου 3.000 ετών στον πάτο της λίμνης Βαν στην Τουρκία. Η τοποθεσία και ο πολιτισμός της περιοχής φούντωσαν τα σενάρια ότι πρόκειται για την Χαμένη Πολιτεία της Ατλαντίδας.

Ερευνητές βρέθηκαν μπροστά σε μία τεράστια ανακάλυψη έπειτα από προσπάθειες δέκα ετών, στην λίμνη Βαν, την δεύτερη μεγαλύτερη της Τουρκίας με μήκος 119 χιλιόμετρα και μέγιστο βάθος 451 μέτρα.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα κάστρο που χρονολογείται περίπου στο 1000 π.Χ. και μάλιστα είναι σε καλή κατάσταση, ενώ τα τείχη του φτάνουν τα τρία, ακόμη και τα τέσσερα μέτρα ύψος!

Πιστεύεται ότι το κάστρο κατασκευάστηκε την Εποχή του Σιδήρου, απομεινάρι του πολιτισμού των Ουράρτου, γνωστού και ως Βασιλείου του Βαν, το οποίο κυριάρχησε στην περιοχή τον 9ο αιώνα π.Χ.

Η συγκλονιστική αυτή ανακάλυψη έγινε από το Πανεπιστήμιο Van Yüzüncü Yıl και μία ομάδα δυτών. Ο επικεφαλής της ομάδας που είχε αναλάβει το πρότζεκτ, αναζητούσε το Τέρας της Λίμνης Βαν, ένα μυθικό πλάσμα παρόμοιο με εκείνο της Λίμνης Λοχ Νες, όταν βρήκε το κάστρο!

Η στάθμη των νερών της λίμνης παρουσίασε μεγάλες διακυμάνσεις τα τελευταία χιλιάδες χρόνια και προτού η λίμνη πάρει την τελική της μορφή, στην περιοχή υπήρχε ένας πολιτισμός που άκμαζε.Πολλοί πολιτισμοί και άνθρωποι είχαν εγκατασταθεί γύρω από τη λίμνη Βαν. Την ονόμασαν «Ανώτερη Θάλασσα» και πίστευαν ότι έκρυβε μυστήρια πράγματα.

Είναι ένα θαύμα το ότι βρήκαμε αυτό το υποθαλάσσιο κάστρο. Αρχαιολόγοι θα έρθουν εδώ να εξετάσουν την ιστορία του.Εντοπίσαμε τη ακριβή τοποθεσία του κάστρου και το φωτογραφίσαμε, κάνοντας πρόοδο στην έρευνά μας. Τώρα πια πιστεύουμε ότι ανακαλύψαμε μία νέα περιοχή για να μελετήσουν οι αρχαιολόγοι και οι ιστορικοί“, ανάφερε ο επικεφαλής.

Αμέσως δημιουργήθηκαν σενάρια περί ανακάλυψης της Χαμένης Ατλαντίδας. Η Ατλαντίδα αναφέρθηκε πρώτη φορά από τον Πλάτωνα το 350 π.Χ., ο οποίος περιέγραψε ένα μυστηριώδες νησί που κατά τα φαινόμενα εξαφανίστηκε.


Πηγή / Copyright: express.co.uk
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here