Βιαστής στην Ινδία σκότωσε το δημοσιογράφο που αποκάλυψε τη δράση του

Ένας διάσημος γκουρού στην Ινδία είναι ο βιαστής δεκάδων γυναικών και ο δολοφόνος του δημοσιογράφου Ram Chander Chhatrapati, ο οποίος και αποκάλυψε την αρρωστημένη δράση του αλλά και της αίρεσης στην οποία άνηκε.

Δικαστήριο της Ινδίας έκρινε σήμερα ένοχο τον γκουρού, Gurmeet Singh Ram Rahim Insan, ο οποίος εξακολουθεί να ασκεί ισχυρή επιρροή στους οπαδούς του μολονότι έχει καταδικαστεί για βιασμό.

Ο δικαστής Jagdeep Singh, τον καταδίκασε σε 16 χρόνια κάθειρξη ενώ παράλληλα εκτίει την 20ετή ποινή του από τον Αύγουστο του 2017 για τον βιασμό 20 γυναικών. Η δολοφονία του άτυχου δημοσιογράφου συνέβη λίγο προτού ο βιαστής συλληφθεί και οδηγηθεί στις φυλακές για την κατηγορία του βιασμού.

Ο 51χρονος, ο οποίος είναι και ο πνευματικός ηγέτης της πανίσχυρης αίρεσης Dera Sacha Sauda, κατηγορήθηκε μαζί με άλλα τρία μέλη της αίρεσης του για τη δολοφονία του Chhatrapati και εκτίει την ποινή του στις φυλακές της απομακρυσμένης πόλης του Rohtak.

Οι δράστες πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Chhatrapati μπροστά στο σπίτι του, αφού η εφημερίδα του δημοσίευσε μια ανώνυμη επιστολή που αναφερόταν στις σεξουαλικές επιθέσεις του γκουρού.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο εν λόγω γκουρού έχει απασχολήσει τα ΜΜΕ, με παλαιότερη κατηγορία να τον ήθελε να έχει παροτρύνει περισσότερους από 400 πιστούς του να ευνουχιστούν για να «προσεγγίσουν τον Θεό»!

Οι δράστες δεν αρνήθηκαν την ενοχή τους για την δολοφονία του δημοσιογράφου και πέραν της ποινής που ο δικαστής όρισε, κινδυνεύουν ακόμα και με καταδίκη σε θάνατο αν γίνει δεκτό το αίτημα της εισαγγελίας.


Πηγή / Copyright: washingtonpost.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here