Βερμούδες: ένα μαγικό ταξίδι σε σμαραγδένια νερά..

Οι Βερμούδες αποτελούν μία υπερπόντια περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στο βόρειο Ατλαντικό ωκεανό και είναι ένας από τους πιο ιστορικούς προορισμούς της Καραϊβικής ο οποίος συνδυάζει γλυκό κλίμα, εντυπωσιακά φυσικά τοπία,σμαραγδένια νερά, ντόπια φιλοξενία και πλούσια ιστορία.

Η αλυσίδα των κοραλλιογενών νησίδων των Βερμούδων, μοιάζει με έναν μεγάλο τροπικό κήπο, με εξωτικά λουλούδια και βλάστηση.Το νησιωτικό σύμπλεγμα που ανακαλύφθηκε το 1503 από έναν Ισπανό εξερευνητή και αποτελείται από περίπου 138 νησιά, σχεδόν όλα τους επισκέψιμα προς το κοινό.

Οι καταγάλανες παραλίες, τα περιποιημένα γήπεδα γκολφ και τα πολύχρωμα σπίτια καθιστούν τις Βερμούδες έναν ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό. Οι παραλίες Horseshoe Bay και Elbow αποτελούν από τις ομορφότερες παραλίες του νησιωτικού συμπλέγματος.

Η πρωτεύουσα των Βερμούδων, το Hamilton, είναι μια γραφική πόλη-λιμάνι που αποτελείται από μαγαζιά, μουσεία, γκαλερί και κήπους και χαρακτηρίζεται από μια μοναδική, σοφιστικέ, βρετανική κουλτούρα παλαιότερων χρόνων.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την πόλη του St. George που αποτελεί την πρώτη αποικία των Άγγλων στο Νέο Κόσμο,ιδρύθηκε το 1612, έγινε γνωστή εξαιτίας του Τρίγωνου των Βερμούδων και μιας σειρά μυστήριων εξαφανίσεων πλοίων και αεροπλάνων και έχει ανακηρυχθεί τοποθεσία Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, αλλά και και το ναυπηγείο Royal Naval Dockyard, το οποίο λειτουργεί ως μουσείο, όπου κατασκευάστηκαν μερικά από τα καλύτερα πλοία της βρετανικής αυτοκρατορίας.


Πηγή / Copyright: gotobermuda.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here