Αφράτα και λαχταριστά cinnamon rolls( ρολάκια κανέλας)

Έχουν έρθει οι φίλοι σου και θέλεις να τους προσφέρεις κάτι για τον καφέ ή το ρόφημά τους; Φτιάξε λαχταριστά και αφράτα cinnamon rolls, τα γνωστά σε όλους μας ρολάκια κανέλας και απογείωσε τον ουρανίσκο τους!

Σήμερα σας παρουσιάζουμε λοιπόν τη συνταγή μας για cinnamon rolls. Είναι μια εύκολη, γρήγορη και πολύ λαχταριστή συνταγή και όσοι τη δοκιμάσουν θα σας την ζητήσουν. Πάρτε χαρτί και στυλό και σημειώστε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής για cinnamon rolls.

Υλικά για 4 άτομα:

Για τη ζύµη:

  • 1 φλ. γάλα χλιαρό
  • 2 κουταλιές ξηρή μαγιά
  • 5 ½ φλ. αλεύρι
  • 1 ½ κουταλάκι αλάτι
  • 2 αβγά
  • 1/3 φλ. ζάχαρη
  • ½ φλ. βούτυρο λιωμένο

Για τη γέμιση:

  • 1 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 3 κουταλιές κανέλα
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • 4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο

Για το γλάσο:

  • 2 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 6 κουταλιές νερό που κοχλάζει
Εκτέλεση:

Για τη ζύµη:

Βάζετε τη μαγιά σε ένα μπολ και ρίχνετε το γάλα. Ανακατεύετε µε ένα σύρμα να διαλυθεί η μαγιά και την αφήνετε στην άκρη για 5 λεπτά. Σ’ ένα μπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το αλάτι και ανακατεύετε.

Βάζετε στον κάδο του μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη. Χτυπάτε µε το σύρμα του μίξερ για 5 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια, βάζετε το βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα. Ακολούθως, προσθέτετε το 1/3 από το μείγμα του αλευριού και όταν ενσωματωθεί ρίχνετε το ½ μείγμα της μαγιάς.

Αλλάζετε το εξάρτημα του μίξερ (βάζετε το γάντζο για να μπορέσετε να ζυμώσετε) και προσθέτετε ακόμα λίγο αλεύρι και την υπόλοιπη μαγιά. Ζυμώνετε και τελειώνετε µε το υπόλοιπο αλεύρι. Σταματάτε το μίξερ, βάζετε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας σας και ζυμώνετεµε τα χέρια ακόμη λίγο.

Τη βάζετε σε ένα μπολ, τη σκεπάζετε και την κρατάτε στην άκρη μέχρι να φουσκώσει, περίπου 1 ώρα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και ντύνετε τη βάση ενός στρογγυλού ταψιού µε διάμετρο 26 εκ. (ή 2 μικρότερα ) µε αντικολλητική λαδόκολλα.

Για τη γέμιση:

Σε ένα μπολ αναµιγνύετε τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα και τη γαρίφαλο. Ανοίγετε τη ζύμη σε ένα μεγάλο λεπτό ορθογώνιο φύλλο µε διαστάσεις 45 Χ 55 εκ. περίπου.

Αλείφετε καλά την επιφάνεια µε το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζετε µε το μείγμα ζάχαρης – κανέλας. Τυλίγετε τη ζύμη από την πλατιά πλευρά σε ρολό και την κόβετε σε ροδέλες 4 εκ. Τις τοποθετείτε στο ταψί, αφήνοντας 2-3 εκ. περιθώριο μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν.

Σκεπάζετε το ταψί µε μια πετσέτα και αφήνετε τα cinnamon rolls να φουσκώσουν για 1 ώρα. Στη συνέχεια, τα ψήνετε στον προθερµασµένο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Για το γλάσο:

Κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και ρίχνετε κουταλιά- κουταλιά το ζεστό νερό ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Βγάζετε τα ρολάκια κανέλας από το φούρνο και τα περιλούζετε µε το γλάσο . Τα αφήνετε να κρυώσουν, τα μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε.


Πηγή / Copyright: cookieandkate.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here