Αυτόνομο όχημα της Uber σκότωσε γυναίκα στην Arizona..

Αυτόματο όχημα της Uber που δεν ελεγχόταν από οδηγό, προκάλεσε δυστυχώς το πρώτο θανατηφόρο ατύχημα, όταν παρέσυρε και οδήγησε στον θάνατο μια γυναίκα που διέσχιζε τον δρόμο σε κεντρικό δρόμο της Arizona των ΗΠΑ..

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αστυνομικές αρχές, κάνει λόγω για ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, όταν το αυτόματο όχημα της Uber μπήκε σε λειτουργία αυτόματης οδήγησης παρασύροντας και χτυπώντας μια γυναίκα η οποία περπατούσε εκτός των ορίων των πεζών και η οποία λίγη ώρα μετά άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο.

Η Uber με την σειρά της έκανε την εξής δήλωση μέσω του twitter:

“Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του θύματος..Η σκέψη μας είναι μαζί τους..Η εταιρία μας συνεργάζεται με κάθε μέσο προκειμένου να βοηθήσει τις αρχές στην έρευνα που διεξάγει για το μοιραίο ατύχημα..”

Η εταιρία μέχρι να διαλευκανθεί το ατύχημα αυτό σταματά με ανακοίνωση της τις δοκιμές των αυτόματων οχημάτων στις περιοχές του Phoenix, του Pittsburgh, του Toronto και του San Francisco, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να ξεκινήσουν αυτές τις μέρες.

Οι δοκιμές του αυτόματου οχήματος της Uber είχαν ξεκινήσει το 2016 στην Καλιφόρνια αλλά και τότε είχαν σταματήσει προσωρινά καθώς είχαν εντοπιστεί πολλά λειτουργικά σφάλματα. Μεταξύ αυτών ήταν ότι το όχημα δεν υπάκουε στο να σταματά στον ερυθρό σηματοδότη!

Το θύμα αναγνωρίστηκε από τις αρχές ως η 49χρονη Elaine Herzberg, και η οποία όπως όλα δείχνουν περπατούσε παράλληλα στην λωρίδα των πεζών κρατώντας το ποδήλατό της στις 10 το πρωί της Κυριακής όταν συνέβη το μοιραίο.

Αυτό που ερευνάται τώρα από την εταιρία είναι πως ενώ το συγκεκριμένο όχημα διαθέτει λειτουργία αναγνώρισης πεζών, ποδηλατιστών αλλά και άλλων εμποδίων, δεν ανίχνευσε την Herzberg και την παρέσυρε στον θάνατο.


Πηγή / Copyright: theguardian.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here