Αυτοί είναι οι έξι πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο

Το 2017 ήταν μια οικονομικά δύσκολη χρονιά για όλους εμάς, όμως όχι και για όλους τους παρακάτω κυρίους! Από τον Jeff Bezos μέχρι τον Mark Zuckerberg και από τον Amancio Ortega μέχρι τον Bill Gates, θα δούμε παρακάτω τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου μας.

  1. Jeff Bezos (105 δισεκατομμύρια)

Είναι γνωστός ως ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amazon.com, της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικού εμπορίου στον κόσμο με πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών μέσω διαδικτύου. Είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου αλλά και της ιστορίας γενικότερα!

2. Bill Gates (92,2 δισεκατομμύρια)

Ο συνιδρυτής της Microsoft, της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού για ηλεκτρονικούς υπολογιστές παγκοσμίως αλλά και ιδιοκτήτης αρκετών ακόμα εταιριών. Μαζί με την σύζυγο του, Melinda είναι οι ιδιοκτήτες της ΜΚΟ, Bill & Melinda Gates Foundation, η οποία ασκεί φιλανθρωπική δράση στα νηπιαγωγεία των ΗΠΑ.

3. Warren Buffett (91,3 δισεκατομμύρια)

Είναι ο CEO του ομίλου εταιριών Berkshire Hathaway, με περισσότερες από 60 εταιρίες στο δυναμικό της. Μαζί με τον Bill Gates το 2010 δημιούργησαν το The Giving Pledge, έναν φιλανθρωπικό οργανισμό με την κοινή τους υπόσχεση να προσφέρουν στην φιλανθρωπία το 50% της περιουσίας τους!

4. Amancio Ortega (75,7 δισεκατομμύρια)

Είναι σίγουρα ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ευρώπης και ο δημιουργός της αλυσίδας καταστημάτων Zara από το 1975. Με ακίνητη περιουσία σε Μαδρίτη, Λονδίνο, Νέα Υόρκη και πολλά ακόμα μέρη του πλανήτη κατατάσσεται τέταρτος στη λίστα αυτή.

5. Mark Zuckerberg (74,6 δισεκατομμύρια)

Ποιος δεν γνωρίζει τον δημιουργό του μεγαλύτερου social media, του Facebook. Εδώ και 13 χρόνια, από την ημέρα που δημιούργησε το Facebook στο δωμάτιο του στην εστία του Πανεπιστήμιου που φοιτούσε, γίνεται καθημερινά πλουσιότερος! Μαζί με την σύζυγό του, Priscilla Chan, έχουν δεσμευτεί ότι θα παραχωρήσουν το 99% της περιουσίας τους προτού πεθάνουν!

6. Bernard Arnault (70,6 δισεκατομμύρια)

Τελευταίος αλλά όχι ιδρωμένος, είναι ο Γάλλος επενδυτής και CEO της LVMH, του ομίλου εταιριών που περιλαμβάνει την Louis Vuitton, Sephora, και Dom Perignon. Η περιουσία του είναι αυξανόμενη τα τελευταία χρόνια σε σημείο που να είναι σχεδόν ισοδύναμη με εκείνου του Ισπανού Ortega.


Πηγή / Copyright: independent.co.uk
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here