Αυτές είναι οι 6 πιο ασφαλείς χώρες σε περίπτωση Παγκοσμίου Πολέμου

Ο πόλεμος είναι μια έννοια επίκαιρη και πολύ περισσότερο τα τελευταία χρόνια, με πολέμους να συμβαίνουν σε πολλά σημεία της γης..Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που φοβούνται ότι μπορεί να ξεσπάσει Παγκόσμιος Πόλεμος.Ποιες είναι όμως οι πιο ασφαλείς χώρες σε ένα τέτοιο σενάριο;

Το Global Peace Index 2017 παρουσίασε πρόσφατα τις πιο ασφαλείς χώρες για να ζει κάποιος στην περίπτωση που αυτό το τρομακτικό σενάριο γίνει πραγματικότητα.Πάμε να τις δούμε αναλυτικά:

Ελβετία

Η Ελβετία έχει την πιο μακρά ιστορία της στρατιωτικής ουδετερότητας, καθιερωμένη από το 1815 και από τότε δεν έχουν συμμετάσχει σε πόλεμο. Επίσης διαθέτει βουνά – οχυρά σε περίπτωση ξένης εισβολής.

Δανία

Η Δανία είναι μια «περίεργη» υπόθεση σε αυτή τη λίστα. Αν και μπορεί να βρεθεί στο επίκεντρο του πολέμου, έχει ένα ατού: τη Γροιλανδία, μια περιοχή αρκετά απομακρυσμένη και χωρίς πολιτικά μπλεξίματα, ιδανική για προστασία πολλών πολιτών.

Πορτογαλία

Το Politico τη χαρακτηρίζει «όαση σταθερότητας», καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση του Παγκόσμιου Δείκτη Ειρήνης. Μπορεί η ακροδεξιά να σαρώνει στην Ευρώπη, ωστόσο, παραμένει απούσα από τη χώρα, ενώ είχε κρατήσει αποστάσεις από τις περισσότερες συγκρούσεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Νέα Ζηλανδία

Στην Νέα Ζηλανδία, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της χώρας είναι η αυτάρκεια. Παράγει ηλεκτρική ενέργεια και έχει εύφορη γη, έτσι οι κάτοικοί της θα μπορέσουν να ζήσουν με άνεση σε περίπτωση παγκόσμιας αναταραχής και απομόνωσης.

Αυστρία

Η Αυστρία κατατάσσεται 4η στον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης 2017 (από τις 163 χώρες). Επίσης, στους τομείς των συγκρούσεων, της στρατικοποίησης, της κοινωνίας και της ασφάλειας σημείωσε κάτω από το 1,5 στην κλίμακα του 5!

Σλοβενία

Η Σλοβενία είναι ενεργειακά αυτόνομη και δεν χρειάζεται να βασιστεί σε άλλες χώρες για να καλύψει τις ενεργειακές της ανάγκες, καθώς έχει αναπτυσσόμενες πηγές θερμικής, ηλιακής και υδροηλεκτρικής ενέργειας. Σε συνδυασμό με το ότι παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό εκτός Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου,αποτελεί μια ιδανική ασφαλή χώρα.


Πηγή / Copyright: independent.co.uk
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here