Ασπιρίνη: Πως προστατεύει από τον καρκίνο των ωοθηκών;

Η ασπιρίνη είναι από τα πλέον διαδεδομένα παγκοσμίως παυσίπονα για τις περισσότερες απλές αλλά και πιο σύνθετες παθήσεις. Η τακτική της λήψη, σε μικρή ποσότητα,επιδρά ευεργετικά και στην καταπολέμηση του καρκίνου των ωοθηκών, σύμφωνα με τα πορίσματα της τελευταίας μελέτης Αμερικανών επιστημόνων.

Ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας T.H. Chan του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 205.000 γυναίκες και παρατήρησαν ότι όσες ανέφεραν πρόσφατη, τακτική χρήση χαμηλής δοσολογίας ασπιρίνης (λιγότερα δηλαδή από 100 mg) είχαν 23% μικρότερο κίνδυνο να νοσήσουν από καρκίνο των ωοθηκών, συγκριτικά με εκείνες που δεν έπαιρναν τακτικά ασπιρίνη.

Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι κύρια αιτία καρκινικού θανάτου μεταξύ των γυναικών. Όλο και περισσότερα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι η φλεγμονή παίζει ρόλο στην εκδήλωση της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου και πιστεύεται ότι η ασπιρίνη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο νόσησης με την μείωση της φλεγμονής.

Με βάση την νέα αυτή αμερικανική μελέτη, οι γυναίκες που πήραν μέρος, έλαβαν καθημερινή ποσότητα για περίπου 6 μήνες ( συνολική ποσότητα δισκίων ανά εβδομάδα 10-12 χάπια) προτού προβούν στα πορίσματα τους και συγκεκριμένα στα ευεργετικά της οφέλη και σε αυτή την μορφή του καρκίνου.


Πηγή / Copyright: medicalnewstoday.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here