Αρχίζει ο έλεγχος για τα ανασφάλιστα οχήματα.

Ξεκινάει, άμεσα, από το υπουργείο Οικονομικών και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ο έλεγχος για τα ανασφάλιστα οχήματα, όπως προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Δημήτρης Μαζαράκης.

Μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση της ένωσης για τον κλάδο αυτοκινήτου ο κύριος Μαζαράκης είπε μεταξύ άλλων:

«Όλα είναι έτοιμα, όπως μας ενημέρωσαν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και σε λίγες ημέρες ξεκινά ο έλεγχος, ο οποίος θα γίνεται τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο.Είναι μεγάλη ανάγκη να σταματήσει άμεσα το φαινόμενο 6 εκατομμύρια ασφαλιζόμενοι να πληρώνουν για τους 600.000 ανασφάλιστους.
Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο της την ριζική λύση του προβλήματος επιβίωσης του Επικουρικού Κεφαλαίου, το οποίο κινδυνεύει.»

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και πρόεδρος του Συστήματος Φιλικού Διακανονισμού, Δημήτρης Ζορμπάς σημείωσε ότι ο στόλος των ασφαλισμένων οχημάτων μειώθηκε στις αρχές του 2018 κατά περίπου 55.000 αυτοκίνητα, γεγονός που επιδεινώνει την ήδη πιεστική κατάσταση.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα λοιπόν οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων κινδυνεύουν με πρόστιμα 100 έως 250 ευρώ, με αφαίρεση διπλώματος οδήγησης και άδειας κυκλοφορίας. Το ύψος του προστίμου θα υπολογίζεται με βάση το είδος και τον κυβισμό του οχήματός τους.

Συγκεκριμένα τα πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων υπολογίζονται σε:

  • 100€ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κ.εκ.
  • 150€ για δίκυκλα οχήματα από 251 κ.εκ. και άνω.
  • 200€ για αυτοκίνητα έως 1000 κ.εκ.
  • 250€ για αυτοκίνητα από 1001 κ.εκ. και άνω.

Πηγή / Copyright: Hashtagnews.gr
Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here