Αρκούδα, δελφίνι, λύκος και λιοντάρι: Ποιο από αυτά είσαι με βάση.. τον ύπνο;

Τι σχέση μπορεί να έχουν μια αρκούδα, ένα λιοντάρι, ένας λύκος και ένα δελφίνι; Εκτός από το ότι ανήκουν όλα στο ζωικό βασίλειο, το καθένα από αυτά αντιπροσωπεύει και ένα συγκεκριμένο είδος..ύπνου, έναν χρονότυπο!

Ο γιατρός ύπνου, Michael Breus, προτείνει το ιδανικό πρόγραμμα για κάθε ένα από τα παραπάνω ζώα. Ανακαλύπτοντας, λοιπόν σε ποια κατηγορία ανήκουμε, μπορούμε να μάθουμε ποιες ώρες της ημέρας λειτουργούμε καλύτερα και ποιες όχι!

ΑΡΚΟΥΔΑ

Υπολογίζεται ότι το 50-55% των ανθρώπων ανήκουν στον χρονότυπο «αρκούδα». Η αρκούδα έχει σταθερό πρόγραμμα ύπνου αλλά νιώθει ότι δεν ξεκουράζεται αρκετά.Αν ανήκετε σ’ αυτή την κατηγορία, προσπαθήστε να μην κοιμάστε παραπάνω από 8 ώρες, για να μη βγείτε εκτός προγράμματος.

ΛΙΟΝΤΑΡΙ

Υπολογίζεται ότι το 15% των ανθρώπων ανήκουν στην κατηγορία «λιοντάρι». Έχουν το… ταλέντο να ξυπνούν πολύ νωρίς, ακόμα και πριν βγει ο ήλιος και προτιμούν να τελειώνουν τις υποχρεώσεις τους τις πρώτες πρωινές ώρες- όσο για τους άλλους είναι ακόμα πολύ πρωί. Για τον λόγο αυτό, δυσκολεύονται να παραμείνουν ενεργοί από το απόγευμα και μετά. Η κούραση τους καταβάλλει και ακόμα και αν βγουν, δίνουν την αίσθηση ότι βαριούνται γιατί δεν αντέχουν το ξενύχτι.

ΛΥΚΟΣ

Το 15- 20% των ανθρώπων υπολογίζεται ότι ανήκουν στον χρονότυπο «λύκος».Δεν τους αρέσει το πρωινό ξύπνημα, πηγαίνουν για ύπνο αργά και συνηθίζουν να πατούν πολλές φορές το πλήκτρο για την αναβολή αφύπνισης στο κινητό τους. Συνήθως αργούν να πάνε στη δουλειά και πρέπει να πιουν τουλάχιστον 3 φλιτζάνια καφέ για να καταφέρουν να ξυπνήσουν.

ΔΕΛΦΙΝΙ

Περίπου το 10% των ανθρώπων ανήκουν σ’ αυτόν τον χρονότυπο. Κάνουν πολύ ανήσυχο ύπνο, συχνά υποφέρουν από αϋπνίες, γι’ αυτό και περνούν την ώρα τους χαζεύοντας στο κινητό και μιλώντας στο τσατ.


Πηγή / Copyright: brightside.me
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here