Απορρίφθηκε η συμφωνία του Brexit, ολοκληρωτική συντριβή της Μέι

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η διαδικασία ψηφοφορίας μέσα στο βρετανικό Κοινοβούλιο με θέμα φυσικά την συμφωνία του Brexit και κατά την οποία η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι υπέστη ολοκληρωτική ήττα.

Με 432 βουλευτές να ψηφίζουν κατά και μόλις 202 υπέρ, η Μέι υπέστη την βαρύτερη κοινοβουλευτική ήττα οποιασδήποτε βρετανικής κυβέρνησης μέχρι και σήμερα.

Οι Συντηρητικοί που υποστηρίζουν το Brexit ενώθηκαν με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και το κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης για να πιέσουν την κυβέρνηση στην «ουσιαστική ψηφοφορία», την οποία η πρωθυπουργός καθυστέρησε πριν από τα Χριστούγεννα με την ελπίδα να κερδίσει.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε νωρίτερα ενώπιον των Βρετανών βουλευτών ότι το βράδυ της Τρίτης θα καθορίσουμε εάν θα προχωρήσουμε μπροστά με μια συμφωνία που τιμά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Επισήμανε ότι ένα δεύτερο δημοψήφισμα θα οδηγούσε σε μεγαλύτερο διχασμό και ότι δεν υπάρχει εναλλακτική συμφωνία με την Ε.Ε.

Ο ηγέτης των Εργατικών, Jeremy Corbyn, προέτρεψε τους βουλευτές να απορρίψουν τη συμφωνία της πρωθυπουργού με τις Βρυξέλλες, αναφέροντας ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων μεταξύ άλλων:

“Το λέω αυτό στους εταίρους μας στις διαπραγματεύσεις στην ΕΕ: εάν το κοινοβούλιο απορρίψει αυτή τη συμφωνία, τότε η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων δεν θα πρέπει και δεν μπορεί να αποκλειστεί. Γιαυτό και ζητώ από το Κοινοβούλιο να καταψηφίσει αυτή τη συμφωνία.”


Πηγή / Copyright: theguardian.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here