Αμερικανίδα δημοσιογράφος συνελήφθη για χλευασμό στο twitter.

Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος, Martha O’Donovan, συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου, για υποτιθέμενο χλευαστικό tweet που έκανε για τον Πρόεδρο της Ζimbabwe, Robert Mugabe.

Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Martha O’Donovan, η οποία εργάζεται σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της πρωτεύουσας της Ζimbabwe,το Magamba,σύμφωνα με τους δικηγόρους των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της περιοχής συνελήφθη αδίκως, έπειτα από ανάρτηση των ίδιων στο facebook.

Οι εργαζόμενοι στο κανάλι που εργάζεται, έχουν αναρτήσει στο twitter hashtags με θέμα #free Martha και #ArrestUsAll, για να βοηθήσουν να ακουστεί η ιστορία της.

” Πολλοί κάτοικοι της Ζιμπάμπουε καθημερινά διαμαρτύρονται μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα τους, άρα με το ίδιο πρόσχημα θα έπρεπε να συλληφθούν όλοι οι κάτοικοι όπως η Martha . Δεν πρέπει να υπάρχει καμία εξαίρεση για κανέναν.” 

Από ότι μας είπε ο Tongia Makawa, ιδρυτής του δικτύου των δικηγόρων για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην περιοχή, πιστεύεται ότι η Martha έχει στοχοποιηθεί από την κυβέρνηση.

Η μόνη διαφορά της Martha’s με όλους εμάς τους υπόλοιπους είναι ότι εκείνη είναι ξένη.”

Το tweet που η Martha έκανε και την οδήγησε στη φυλακή αναφερόταν στο γεγονός ότι η σύζυγος και οι θετοί γιοί κάποιου δημοτικού υπαλλήλου εισήγαγαν μια Rolls Royce, χωρίς η ίδια να αναφερθεί στο όνομα του προέδρου!

Βέβαια όπως και η ίδια παραδέχτηκε στην κατάθεσή της έκανε αυτό το tweet αλλά χωρίς να αναφέρει το όνομα του Προέδρου. Βέβαια για να είμαστε ακριβείς κάτω από το tweet της είχε βάλει μια φωτογραφία του προέδρου, Robert Mugabe!

“Αρνούμαι κάθε κατηγορία η οποία μου έχει αποδοθεί και τις αποδίδω σε κακεντρέχειες και ως άτοπες”, ισχυρίστηκε η Martha.

Η ποινή που αντιμετωπίζει τώρα η Martha  είναι 20 χρόνια κάθειρξης αν δεν μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό της!


Πηγή / Copyright: buzzfeed.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here