Έρευνα: οι κοντοί είναι πιο οξύθυμοι και βίαιοι από τους ψηλούς!

Το ύψος σε έναν άνθρωπο καθορίζει πολλά στοιχεία του χαρακτήρα του, όπως αυτό του προσωπικού του στυλ. Σήμερα όμως, μια νέα έρευνα έρχεται να μας δώσει ένα νέο δεδομένο που αφορά τους κοντούς και τους ψηλούς: αυτό της βαιότητας και της οξυθυμίας τους!

Οι ερευνητές του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών στην Ατλάντα της Γεωργίας πρόσφατα ρώτησαν 600 άντρες ηλικίας μεταξύ 18 και 50 ετών σχετικά με την αντίληψη του αντρικού φύλου για το πως η αυτοεικόνα τους και η συμπεριφορά τους μπορεί να επηρεαστεί σε συνδυασμό με την βία και την εγκληματικότητα.

Η έρευνα διεξήχθη με πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Γεωργίας και οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι οι κοντοί άντρες αισθάνονται λιγότερο αρρενωποί και λόγω αυτού έχουν περισσότερες πιθανότητες ( για την ακρίβεια τριπλάσιες πιθανότητες) να είναι πιο επιθετικοί και να βιοπραγήσουν έναντι άλλων ανθρώπων και ιδίως των γυναικών.

Πριν από μερικά χρόνια, μια ομάδα ερευνητών στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ισχυρίστηκε επίσης ότι το σύνδρομο Short Man , γνωστό και ως Complex Napoleon, είναι ένα πραγματικό δεδομένο των σύγχρονων κοινωνιών, με αποτέλεσμα την εμφάνιση έντονων αισθημάτων, όπως η οξυθυμία αλλά και αύξηση των επιπέδων της παράνοιας!

Καθώς η σύγχρονη κοινωνία γίνεται πιο επιφανειακή και επικεντρώνεται στα πρότυπα του σώματος και για τα δύο φύλα, το ύψος γίνεται ένα θέμα ταμπού ιδίως για τους άνδρες.Το σίγουρο είναι ότι η έρευνα αυτή στηρίχθηκε σε πολύ μικρό αριθμό συμμετεχόντων, αλλά δείχνει σαφέστατα μια εικόνα για το θέμα. 

Δείτε και το βίντεο που ακολουθεί και αφορά το θέμα:


Πηγή / Copyright: higherperspectives.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here