Άλατα στον νεροχύτη: Το υλικό που τα εξαφανίζει!

Τα άλατα στον νεροχύτη δεν καθαριστούν άμεσα, συσσωρεύονται, σκληραίνουν και γίνονται “παγίδα” και για άλλες βρομιές. Το αποτέλεσμα είναι ένας νεροχύτης που είναι ανθυγιεινός και αποκρουστικός πολλές φορές στην όψη. Υπάρχει τρόπος να τα απομακρύνουμε εύκολα και μόνο με ένα υλικό;

Και όμως υπάρχει! Υπάρχει μία πολύ απλή, σπιτική λύση, για να απομακρύνετε οριστικά τα άλατα από κάθε νεροχύτη στο σπίτι σας. Και αυτή δεν είναι άλλη από το λευκό ξύδι!Πάμε να δούμε βήμα βήμα πως!

Βάλτε το λευκό ξίδι σε ένα μπολ και βυθίζουμε ένα πανί σε αυτό. Βεβαιωθείτε ότι ο νεροχύτης είναι τελείως στεγνός για τη διαδικασία αυτή. Δεν θέλετε το νερό να αραιώσει την επίδραση του ξυδιού.

Πάρτε το εμποτισμένο πανί και τυλίξτε το γύρω από τη βρύση και γύρω από όλα τα σημεία με άλατα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά πανιά και να τα εφαρμόσετε όλα την ίδια στιγμή. Αλλιώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο ακριβώς πανί σταδιακά.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει όλα τα μέρη με άλατα. Στην συνέχεια ρίξτε λίγο περισσότερο ξύδι πάνω στο ύφασμα, για να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά εμποτισμένο.

Αφήστε το πανί για μια ώρα περίπου και στη συνέχεια αφαιρέστε το. Πάρτε ένα σφουγγάρι κουζίνας και χρησιμοποιήστε το τραχύ μέρος, για να τρίψετε γύρω από τις ρωγμές και τις εγκοπές.

Αν ο νεροχύτης σας είναι σε πολύ κακή κατάσταση, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία άλλη μια φορά. Αφού τελειώσετε, στεγνώστε το νεροχύτη.Έτοιμος!


Πηγή / Copyright: thekitchn.com
Μετάφραση / Επιμέλεια άρθρου: hashtagnews.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here